Predlog za ručak: Lažni bataci

by | jun 4, 2016
Foto: Dobra Hrana

Foto: Dobra Hrana

Sastojci:
– 400 g brašna
– 2 kašike margarina
– 1 pileća kocka za supu
– 500 g pilećeg filea
– 1 glavica crnog luka
– 150 g krem sira
– 1 kašičica senfa
– mešavina začina
Za paniranje:
– 3 jajeta, ulje
– prezli po potrebi

Priprema:
1. Piletinu iseći na kocke, crni luk očistiti te i njega iseći na krupnije kocke.
2. U odgovarajuću šerpu sipati 6 dl vode, dodati kocku za supu i ostaviti da proključa. Potom dodati pileće belo meso i crni luk pa kuvati dok meso ne omekša.
3. Meso i luk procediti te ostaviti da se prohlade, a potom samleti. Supu od kuvanja sačuvati.
4. U prohlađenu supu dodati brašno pa vratiti na ringlu i mešati žicom dok se ne dobije glatka smesa. Pred kraj dodati margarin te nastaviti sa mešanjem dok se ne otopi. Smesu skloniti sa šporeta i ostaviti da se prohladi, a zatim po potrebi dodati još malo brašna kako bi se dobilo glatko testo.
5. Samlevenu piletinu sjediniti sa krem sirom, senfom i začinima po ukusu pa dobro izmešati.
6. Zatim uzimati manje količine smese od piletine i oblagati ih pripremljenim testom formirajući ”batačiće”.
7. Oblikovane batačiće umakati u umućena jaja pa u prezle i pržiti na vrelom ulju dok ne porumene. Po želji ih poslužiti uz majonez i pomfrit.

Tagovi: