Predlog za ručak: Punjeni plavi patlidžan

by | novembar 12, 2015
Foto: Dobra hrana Specijal

Foto: Dobra hrana Specijal

Sastojci:
– 4 plava patlidžana
– 100 g pirinča
– 1 šargarepa
– 1/2 manje glavice celera
– 2 paradajza
– 100 g šunke
– 100 g mocarele
– 2 dl juneće supe
– 3 kašike ulja
– mešavina začina, biber

Priprema:
1. Patlidžane oprati, iseći uzduž na polovine, te izdubiti sredinu. Zatim ga kratko blanširati u slanoj vodi pa izvaditi i ocediti od suvišne tečnosti.
2. Šargarepu i celer oguliti i izrendati na krupno rende, paradajz, šunku, mocarelu i izvađenu sredinu patlidžana iseći na kockice.
3. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti šargarepu i celer, pa dodati sredinu patlidžana, paradajz i pirinać, te dinstati, uz povremeno dolivanje supe, dok svi sastojci ne omekšaju.
4. U izdinstanu masu dodati mocarelu i šunku, izmešati i začiniti po ukusu, pa pripremljenom masom puniti udubljenja od patlidžana.
4. Punjeni patlidžan poslagati u nauljenu tepsiju, pa staviti u zagrejanu rernu na 200°C i kratko zapeći.

Tagovi: