Predlog za ručak: Sočno povrće sa sirom iz rerne

by | januar 21, 2016

Ovo ukusno jelo postalo je omiljeno u velikom broju kuhinja i mnogobrojnim prilikama. Probajte, možda će i vama postati omiljeno jelo.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
– 1 patlidžan
– 1 tikvica
– 1 zelena paprika
– 1 crvena paprika
– 1 glavica crnog luka
– 1 čen belog luka
– ulje po potrebi
– 300 g paradajza
– 250 g kačkavalja
– bosiljak po ukusu
– 1 kašika mešavine suvog biljnog začina

Priprema:
1. Povrće dobro operite. Prvo patlidžan isecite na kolutove i posolite, pa ga ostavite sa strane da pusti sok. Ostalo povrće ogulite i isecite na kolutove (tikvicu, papriku, luk). Paradajz prelijte vrelom vodom, ogulite ga i sitno isecite.
2. Sipajte malo ulja u dublji tiganj da se zagreje. Zatim prvo stavite papriku da se prži par minuta, dodajte oceđen patlidžan, tikvicu, crni luk i sitno iseckan beli luk. Pospite mešavinom suvog biljnog začina i bosiljkom po ukusu.
3. Kratko pržite povrće, zatim dodajte paradajz i krčkajte pet minuta dok voda ne ispari.
4. Prebacite povrće u vatrostanu činiju, pospite ga narendanim kačkavaljem te blago promešajte.
5. Stavite povrće sa sirom u rernu zagrejanu na 200 stepeni i pecite oko 10 minuta da se povrće zapeče, a sir otopi.

Tagovi: