Predlog za ručak: Svinjski vrat u saftu od piva

by | maj 11, 2016
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 4 veće šnicle od svinjskog vrata
– 1 glavica crnog luka
– 2,5 dl piva
– 1 kašika gustina
– 300 g testenine po želji
– 3 kašike soja sosa
– 2 dl juneće supe
– 1 kašika senfa
– 4 kašike ulja
– mešavina začina, biber

Priprema:
1. Šnicle začiniti po ukusu i propržiti na malo ulja sa obe strane. Zatim ih izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
2. Crni luk iseći na kockice te propržiti na masnoći od mesa.
3. Šnicle vratiti, zaliti pivom i junećom supom, dodati soja sos, senf i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi dok meso ne omekša.
4. Dinstano meso izvaditi, a saft procediti i vratiti u šerpu. Dodati u njega razmućen gustin sa malo vode i kuvati dok se ne zgusne.
5. Testeninu obariti u slanoj vodi sa nekoliko kapi ulja, a zatim je procediti od suvišne tečnosti.
6. Meso preliti pripremljenim umakom i poslužiti uz testeninu.

Tagovi: