Predlog za ručak: Turski đuveč

by | septembar 24, 2015
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 3 pileća bataka sa karabatacima
– 1 glavica crnog luka
– 1 plavi patlidžan srednje veličine
– 1 crvena paprika
– 1 zelena paprika
– 4 veća paradajza
– 150 g polutrajne kobasice
– 2 čena belog luka
– 2 kašike ajvara
– 5 dl pileće supe
– 60 g pirinča, ulje
– mešavina začina, biber

Priprema:
1. Batake odvojiti od karabataka i začiniti po ukusu.
2. Crni luk iseći na kockice, crvenu i zelenu papriku očistiti i iseći na krupnije kocke.
3. Plavi patlidžan oguliti i iseći na kocke, paradajz za kriške, a beli luk što sitnije iseckati. Polutrajnu kobasicu iseći na kolutove.
4. Na malo ulja propržiti piletinu sa svih strana da porumeni. Nastaviti sa dinstanjem dolivajući pileću supu po potrebi dok piletina ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri. Zatim batake izvaditi iz masnoće i ostaviti na toplom.
5. Na masnoći od mesa propržiti crni i beli luk, a zatim dodati papriku i patlidžan te i njih kratko propržiti.
6. Potom dodati paradajz, pirinač i začine po ukusu te nastaviti sa dinstanjem dok pirinač ne omekša (po potrebi dolivati malo supe).
7. Pred kraj kuvanja dodati polutrajnu kobasicu i ajvar, vratiti batake i sve zajedno kratko prokuvati.

Tagovi: