Princeze od ajvara

by | novembar 8, 2012

Za 5 osoba

POTREBNO JE:

Za testo:

  • 5 jaja
  • 125 g margarina
  • 250 g brašna
  • 4 dl vode
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 kašike ajvara,
  • so

Za fil:

  • 600 g švapskog sira
  • 200 g praške šunke
  • prstohvat belog luka u prahu
  • 2 fileta pečene paprike
  • 1 manja zelena salata
  • mešavina začina

PRIPREMA:

Testo:
1. U dublju šerpu sipati vodu, dodati margarin i malo soli pa ostaviti da
proključa.
2. Potom skloniti sa šporeta, dodati brašno i mešati dok se ne zgusne.
3. Vratiti šerpu na ringlu i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano
mešanje dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude.
4. Pripremljeno testo ostaviti da se ohladi, a zatim uz neprestano mešanje dodavati
jedno po jedno jaje. Na kraju dodati ajvar, prašak za pecivo i promešati.
5. Pleh obložiti papirom za pečenje I na njega pomoću poslastičarskog džaka istiskivati fil u gomilicama veličine oraha. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC oko 35 min.

Fil:
1. Pečenu papriku i prašku šunku iseći na kockice.
2. Iseckane sastojke sjediniti sa švapskim sirom, belim lukom u prahu
i začinima po ukusu. Dobro izmešati da se dobije ujednačena smesa.
Finalni postupak:
1. Krofne ostaviti da se ohlade, a zatim ih preseći napola.
2. Svaku krofnu napuniti listom zelene salate i kašičicom pripremljenog fila i preklopiti.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: