Pripremite ukusan banana tart

by | jun 10, 2016
Foto: Torte i kolači

Foto: Torte i kolači

Sastojci:
Za koru:
– 300 g brašna
– malo praška za pecivo
– 1 vanil-šećer
– prstohvat soli
– 3 jajeta
– 150 g putera
– 100 g šećera
– mleko po potrebi
Za fil:
– 1 pudinga od vanile
– 500 ml mleka
– 3 kašike šećera
– 3 banane
– kokos (za posipanje)

Priprema:
Kora:
1. Pomešati brašno i prašak za pecivo u dubljoj činiji.
2. U sredini napraviti udubljenje, pa dodati šećer, vanil-šećer i prstohvat soli.
3. Zatim dodati jaja i malo mleka. Promešati lagano varjačom.
4. Dodati komadiće putera, pa umesiti prhko testo. Po potrebi dodati još mleka.
5. Testo uviti u providnu foliju i ostaviti ga da odstoji u frižideru sat vremena.
6. Nakon toga, razviti testo oklagijom između dva parčeta providne folije.
7. Staviti ga u kalup za tart i blago pritisnuti uz ivice. Dno izbockati viljuškom, a potom peći na 200°C dok ne porumeni.
Fil:
1. Za to vreme u 100 ml mleka razmutiti puding, a ostatak ostaviti da provri sa šećerom.
2. Dodati puding u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne.
Finalni postupak:
1. U prohlađenu pečenu koru sipati polovinu pudinga pa poređati dve banane isečene na kolutove.
2. Zatim preliti ostatkom pudinga, pa dekorisati preostalom bananom i kokosom.

Tagovi: