Punjene pituljice

by | april 14, 2013

Sastojci:

  • 300 g tikvica
  • 1 dl mleka
  • 1 dl ulja
  • 3 jajeta
  • 180 g brašna
  • 40 g parmezana
  • 100 g suvog vrata
  • 1 prašak za pecivo
  • mešavina začina

Priprema:

1. Tikvice očistiti i izrendati na krupno rende.
2. Suvi vrat sitno iseckati.
3. U odgovarajućoj posudi umutiti jaja, mleko, ulje, brašno, prašak za pecivo i parmezan da se dobije ujednačena smesa.
4. Zatim dodati tikvice, suvi vrat i začine po ukusu te polako promešati varjačom.
5. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom pa do tri četvrtine kalupa sipati pripremljenu smesu.
6. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
7. Kada se pitice ispeku, ivice testa pomoću noža pažljivo odvojiti od kalupa da se lakše izvade.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: