Rolnice od lista
POTREBNO JE:
- 200 g lista (1 filet),
- 50 g crvene paprike,
- 50 g tikvica,
- 20 g plavog paradajza,
- 2 čeri paradajza
Za sos:
- 1 dl neutralne pavlake,
- 30 g belog grožđa,
- 30 g kozica,
- so,
- sok od limuna,
- beli biber,
- beli luk
PRIPREMA:
Članak se nastavlja posle reklama
Ribu izlupati, posoliti i pobiberiti, na nju staviti pečenu papriku, a zatim urolovati. Rolnicu preliti maslinovim uljem i staviti u pećnicu.
Servirati na grilovanom povrću, a zatim preliti sosom. Sos: Na vrelom maslinovom ulju „opeći“ kozice, a zatim dodati neutralnu pavlaku, grožđe i začine.
Savet plus:
Pažljivo savijajte rolnice da vam riblji filet ne bi pukao. Prethodno ga pospite sokom od limuna jer će mu to dati čvrstinu.
Kalorije: 1.050 kcal
Članak se nastavlja posle reklama