Salata na Vukov način

by | maj 12, 2015

salata

Potrebno je:
– svež paradajz, kuvani kukuruz šećerac, rukola, šargarepa, feta sir, pinjoli, pesto.

Priprema:
– Najpre isecite paradajz i skuvajte kukuruz.
– Šargarepu izrendajte, a feta sir isecite na kocke.
– Potom napravite pesto. Osnovu pesta čine beli luk, maslinovo ulje, svež bosiljak, malo bibera, pinjoli (budući da su skupi, a i teško se nalaze, možete iz zameniti orasima ili lešnicima, koje ste prethodno prosušili u rerni).
– Sastojci za pesto se uglavnom sjedinjuju u avanu, ali blender takođe može poslužiti u tu svrhu.
– Na samom kraju, sjedinite i sve sastojke za salatu, a odozgo pospite izrendanu šargarepu.

* Savet: Ukoliko salatu ne iznosite odmah na sto, kad izrendate šargarepu, pospite je s nekoliko kapi limuna – kako ne bi pocrnela.

Tekst: Brankica Treskavica
Foto: Mladen Sekulić
Recept: Restoran „Kalemegdanska terasa“

Tagovi: