Slasni zalogaj: Oranž rozen kocke

by | mart 24, 2016
Foto: Bakini Slatkiši

Foto: Bakini Slatkiši

Sastojci:
– 1 pakovanje rozen kora
Za fil:
– 400 g šećera
– 3 dl vode
– 250 g margarina
– 150 g čokolade
– 200 g mlevenih oraha
– 200 g mlevenog keksa
– 2 zamrznute pomorandže ( 1 s korom i 1 bez kore)
Za čokoladnu glazuru:
– 100 g čokolade
– 2 kašike ulja
Za narandžastu glazuru:
– 150 g šećera u prahu
– 1-2 kašike vrele vode
– 1 kašika limunovog soka
– narandžasta boja za kolače

Priprema:
1. U veću šerpu sipati šećer i vodu, pa kuvati 3-4 minuta od momenta ključanja. Dodati margarin i čokoladu, te mešati dok se ne dobije ujednačena smesa. Skloniti s ringle i umešati mlevene orahe i keks.
2. Sitno narendati zamrznute pomorandže i dodati u fil.
3. Sve sastojke sjediniti i premazivati listove rozen kora i slagati ih jednu na drugu.
4. Ostaviti kolač da prenoći u frižideru, pa rastopiti čokoladu s uljem na pari i naneti odozgo.
5. Kada se čokoladna glazura stegne, pomešati šećer u prahu s nekoliko kašika vrele vode i kašikom limunovog soka, dodati narandžastu boju za kolače. Dobijenom smesom praviti šare po kolaču, te iseći na štanglice.

Tagovi: