Nutricionistkinja savetuje: Šta da jedemo kada postimo (predlog posnog jelovnika)

U dilemi ste oko posnog jelovnika za Veliki petak? Nutricionistkinja Marija Đurković ima predlog za vas.

by | april 30, 2021
Predlog posnog jelovnika

U dilemi ste oko toga šta da jedete kada postite? Nutricionistkinja Marija Đurković ima predlog posnog jelovnika za vas.

Ukoliko niste navikli da se hranite bez namirnica životinjskog porekla, verovatno vam nije jednostavno da osmislite šta biste mogli da jedete na veliki hrišćanski praznik kada se tradicionalno posti.

U tom slučaju verujemo da će vam koristiti predlog posnog jelovnika naše saradnice, nutricionistkinje Marije Đurković. Uživajte i… srećni praznici!

Članak se nastavlja posle reklama

Predlog posnog jelovnika

Doručak

Ovsena kaša (ovsene pahuljice, biljno mleko, 1 kašičica čia semena, 1 kašičica kakaoa, malo cimeta, pola šoljice bobičastog voća i nekoliko badema).

Ručak
Potaž od povrća, filet pastrmke na žaru, krompir sa blitvom, salata.

Isprobajte i… Posni ljuti gulaš od somovine

Užina
Šaka badema i voćka.

Članak se nastavlja posle reklama

Večera
Integralni hleb, humus ili domaća riblja pašteta, sirova šargarepa i paprika.

Članak se nastavlja posle reklama

Marija Đurković je po struci nutricionista – dijetetičar. Istoimeni smer završila je na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu, nakon čega je pohađala kurs u organizaciji Saveza za rekreaciju i fitnes Vojvodine i stekla sertifikat savetnika za ishranu i suplementaciju u rekreaciji i fitnesu. U decembru 2017. otvorila je nutricionističko savetovalište u Novoj Pazovi u kojem je do danas veliki broj njenih klijenata prošao svoj put od želje do cilja. Marija se nada da su svi oni poneli iz savetovališta poneli ljubav prema zdravoj ishrani i zdravim životnim navikama. Od 1. jula 2020. godine savetovalište radi na još jednoj lokaciji, u A bloku na Novom Beogradu.

lepotaizdravlje.rsPonyo Sakana via Pexels