Tapasi sa sardinama

by | oktobar 17, 2012

Za 5 osoba

POTREBNO JE:

  • 4 konzerve sardina
  • 300 g belog krompira
  • 100 g posnog majoneza
  • 2 manje zelene salate
  • 1 manja crvena paprika
  • mešavina začina, biber, so

PRIPREMA:

1. Krompir oljuštiti i iseći na kockice, pa ga obariti u slanoj vodi, ocediti od suvišne tečnosti i ispasirati.
2. Pasirani krompir ostaviti da se ohladi, a zatim dodati posni majonez, biber, mešavinu začina po ukusu i dobro izmešati.
3. Baget iseći na parčad. Salatu oprati pa veće listove preseći na polovine ili na četvrtine. Sardine ocediti od suvišne masnoće, a papriku iseći na štapiće.
4. Parčad bageta premazati smesom od krompira. Na svako parče staviti list salate, preko nje jednu sardinu i nekoliko štapića crvene paprike.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: