Torta od pomorandže

by | septembar 17, 2013

Torta od pomorandze

Za koru:

  • 5 jaja
  • 150 g šećera
  • 100 g brašna
  • 50 g mlevenih lešnika
  • 1 kašika ulja

Za fil:

  • 0,5 l slatke pavlake
  • 250 g švapskog sira
  • 3 pomorandže
  • 200 g šećera
  • 2 vanil šećera
  • 1 kesica želatina

Kora:

1. Belanca umutiti u čvrst sneg pa postepeno dodavati šećer i žumanca muteći sve vreme. Na kraju dodati lešnike, ulje i brašno, te polako promešati varjačom.
2. Okrugao kalup za torte prekriti papirom za pečenje, sipati pripremljenu masu i peći u zagrejanoj rerni 25 minuta na 200 stepeni C. Pečenu koru izvaditi iz kalupa i ostaviti je da se ohladi.

Fil:

1. Pomorandže oguliti, jednu iseći na kolutove a ostale na kocke.
2. U odgovarajućoj posudi mikserom umutiti slatku pavlaku, šećer i vanil šećer. Ostaviti malo fi la za dekoraciju, a u ostatak dodati švapski sir i želatin prethodno razmućen u malo hladne vode. Na kraju dodati pomorandže iseckane na kocke i sve dobro izmešati.

Finalni postupak:

1. Odgovarajući kalup obložiti folijom, te po dnu i bočnim stranicama naslagati pomorandže isečene na kolutove.
2. Sipati pripremljen krem, poravnati ga kašikom, pa prekriti pečenom korom i dobro pritisnuti.
3. Pripremljenu tortu ostaviti da se ohladi, pa je izvaditi iz kalupa i dekorisati.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: