Torta „Vivače“ by 24Kitchen

by | februar 21, 2013

Sastojci:

  • 300 g piškota
  • 45 ml svežeg mleka
  • 4 kašike konjaka
  • 250 g mekog maslaca
  • 5 jaja
  • 100 g šećera
  • 3 kašike kakaa
  • 2 vanile

Za grilijaš:

  • 1 šoljica šećera
  • 1 šoljica mlevenih oraha

Način pripreme:

1. Karamelizujte šećer za grilijaš i dodajte orahe. Promešajte i sipajte karamel na dasku prekrivenu papirom za pečenje. Nakon što se grilijaš ohladi, usitnite ga u avanu.
2. Umutite jaja i šećer u penasti krem. Dodajte vanilu za bolju aromu.
3. U drugoj posudi dobro umutite maslac sa šećerom u prahu.
4. Promešajte dva krema i dodajte kakao.
5. Umešajte mleko i konjak. Piškote isecite na komade i prelijte mlakem.
6. Promešajte ih s kremom i na kraju dodajte grilijaš. Pažljivo sve promešajte.
7. Gotovu smesu sipajte u kalup za tortu s mehanizmom. Poravnajte površinu i ostavite tortu u frižideru jedan dan da se stegne i sjedini.
8. Pre serviranja uklonite prsten i ukrasite po želji.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Tagovi: