Za današnji ručak pripremite oslića u belom sosu

by | avgust 6, 2015
Foto: Dobra hrana

Foto: Dobra hrana

Sastojci:
– 1 kg fileta oslića
– 200 g kajmaka
– 1 kašika seckanog peršuna
– 1 limun
– brašna po potrebi
– 3 dl pavlake
– 1 dl belog vina
– 150 g kačkavalja
– 1 kašičica mirođije
– 3 dl ulja
– so, biber

Priprema:
1. Filete oslića iseći na krupnije komade, poprskati ih sokom od limuna i začiniti po ukusu.
2. Začinjene filete uvaljati u brašno, a potom ih propržiti na vrelom ulju. Kada se ispeku, izvaditi ih na papirnu salvetu da upije suvišnu masnoću.
3. Posebno umutiti kajmak, pavlaku, belo vino, peršun, mirođiju i začine po ukusu te promešati.
4. U nauljenu vatrostalnu posudu poslagati polovinu prženih fileta i premazati ih polovinom umaka od pavlake. Isti postupak ponoviti još jednom.
5. Kačkavalj izrendati na krupno rende i posutu preko poslednjeg sloja umaka. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 20 min.

Tagovi: