Za savršenu ženu: DIJETA Park Avenija

by | 9 jula, 2009

Ne morate da živite na Park Aveniji na Menhetnu da biste imali “bogato” zdrav i elegantan izgled, bar ako je verovati tvorcu dijete pod nazivom Park Avenija, koji tvrdi da do lepote nećemo stići samo malim unosom kalorija već promenom celokupnog stajlinga i načina života. Znači, treba jesti zdravo, ali i vežbati, pratiti modu, biti u toku, obrazovati se, zauzeti pozu u kojoj ćete početi da ličite na bogate i slavne..

 

lepota i zdravlje park avenija dijeta

 

PROMENITE LIFESTYLE

“Dijeta Park Avenija može da pomogne svakom da bude uspešniji i to tako što će raditi na sebi spolja i iznutra jer bolji izgled ne zavisi samo od pravilne ishrane”, kaže Stjuart Fišer, lekar za Menhetna i tvorac ove dijete. On naglašava da je poenta boljeg izgleda u celokupnom lajfstajlu koji obuhvata sedam kategorija: težina, fizička spremnost, kosa, koža, odeća, samopouzdanje i lične sposobnosti.

 

ZBOGOM SLATKIŠI

Sposobnosti i samopouzdanje su one osobine na kojima prvo treba raditi jer tek tada počinje da se javlja svest o zdravijoj ishrani i promeni celokupnog stava o sebi i životnim okolnostima u kojima se nalazimo. Kada je o samoj dijeti reč, ona se svodi na niskokalorične proizvode i dnevni unos od 1,250 do 1,350 kalorija. Podrazumeva tri obroka i jednu užinu, a na meniju je zastupljeno voće, povrće, nemasno meso i morski plodovi, kao i mala količina nemasnih mlečnih proizvoda. Strogo su zabranjeni slatkiši, veštački zaslađivači, alkohol, voćni sokovi i mleko.


 

IZBACITE VAGU

Dijeta podrazumeva svakodnevno vežbanje koje se vremenom pojačava u intenzitetu. Uz veoma niskokaloričnu ishranu kilogrami se zaista tope veoma brzo, ali tvorci ovog koncepta tvrde da za vagu u kući ne bi trebalo da ima mesta. “Ne treba da se merite, da proveravate koji vam je kofekcijski broj i slično. Komplimenti koje ćete dobijati nakon što usvojite nove navike govoriće više nego brojke na vagi”, kaže Fišer.

 

RECEPT ZA NOVI ŽIVOT

Prva faza ipak, kao što smo rekli na početku, počinje sagledavanjem sopstvene ličnosti, mogućnosti, potencijala i veština na kojima treba raditi paralelno sa dovođenjem tela u savršeno stanje. Na kraju svoje novo lepo telo i lice treba srediti, odenuti u odeću koja nam najbolje pristaje, kosu i kožu treba negovati, a to će sigurno rezultitati da imate bolje mišljenje o sebi, upoznate nove prijatelje i dobijete više pažnje.
Autor Park Avenije, na kraju zaključuje da je život kratak, ali lep i da treba iskoristiti što više mogućnosti koje nudi. To ćete svakako učiniti bolje i lakše ako izgledate lepše, radite na sebi i verujete u sopstvene mogućnosti.

 

lepota i zdravlje park avenija dijeta

 

Tekst: Jelena Pantović

Tagovi: