Zapečena škarpina

by | maj 22, 2013

Skarpina

Sastojci:

  • 1 kg škarpina
  • 1,3 kg krompira
  • 2 glavice crnog luka
  • 3 čena belog luka
  • 1 puna kašika brašna
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • 1 dl belog vina
  • 1 kašika seckanog peršuna
  • mešavina začina
  • 0,5 dl maslinovog ulja

Priprema:

1. Krompir oguliti i iseći na kolutove, crni luk na kockice a beli luk što sitnije iseckati.
2. Škarpine očistiti i začiniti po ukusu.
3. U odgovarajućoj posudi sjediniti krompir, mlevenu papriku, brašno, peršun, crni i beli luk i polako promešati.
4. Zemljanu posudu nauljiti i u nju presuti pripremljenu smesu sa krompirom i poravnati. Preliti mešavinom maslinovog ulja i belog vina i naliti vodom da ogrezne pa peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC.
5. Kada je krompir napola pečen, odozgo utisnuti škarpine i peći ih najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne omekšaju. Jelo je gotovo kada krompir potpuno omekša a suvišna tečnost uvri.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi: