Bakarna boja kose: Novi trend proleća koji odiše ženstvenošću

by | 28 marta, 2023
Bakarna boja kose

Iako se čini da neki trendovi boje kose brzo prođu, bakarna boja kose je aktuelna čak i na crvenom tepihu još od prošle godine, a ovog proleća posebno.

Bezbroj poznatih ličnosti i dalje ne uspeva da odoli ovoj boji kose (poput Megan Fox na dodeli Oskara 2023.), a sve ukazuje na to da ćemo je ove sezone obožavati. Pogledajte u nastavku kako je nose poznate dame i kako da i vi postignete bakarnu boju.

Bakarna boja kose: Novi trend proleća koji odiše ženstvenošću

Da bismo vam dočarali bakarnu boju kose – to je ona boja kose između brinete i crvenokose. Iako zvuči mračno, zapravo izgleda vrlo živahno i svetlija je nego što mislite. Često je upoređuju sa nijansom sveže pečenog kroasana (njam).

Bakarna boja kose je idealna ako vas privlače intenzivne nijanse ali oklevate da nosite svetliju ili smeliju boju. Ona je intenzivna, topla i bogata svetlija nijansa brinete ali sa tonovima karamele.

Kao rezultat toga, ten će vizuelno postati svetliji, zdraviji i „otvoriće“ vam lice. Ako tražite inspiraciju među slavnim ličnostima – Shakira je savršeno nosi već mesecima. Osim nje, nisu odolele ni Jessica Chastain i Lana Del Rey.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Shakira (@shakira)

Bakarna boja kose: Kako je dobiti?

Kada se odlučite za tradicionalnu bakarnu boju, najbolji efekat ćete postići kada se na smeđu kosu dodaju crveni tonovi. Međutim, ukoliko ste crnokosa, postupak je potpuno drugačiji. Frizeri savetuju da se započne sa svetlobraon baznom nijansom (oko nivoa sedam). A za tim se na nju dodaju zlatni, čokoladni i crveni tonovi – baš ovim redosledom. Treba dobro obratiti pažnju i na odnos boja jer ukoliko preterate sa crvenim tonovima, boja će ispasti suviše narandžasto, a uz previše čokoladnih tonova ćete završiti kao brineta.

Zato je važno da pronađete profesionalnog koloristu koji ume da napravi mešavinu za ovu specifičnu boju kose. Ali verujte, rezultat je takav da je vredan truda. Lepota bakarne boje kose je u tome što je možete nositi kako god poželite, a da i dalje budete u trendu ovog proleća.

Miljana Momirović Pascal Le Segretain/Staff/GettyImagesPlus