Boje za kosu koje će biti popularne u 2024.

by | 8 decembra, 2023
boje za kosu koje će biti popularne u 2024

Ovo su boje kose koje će biti popularne 2024: od tamno smeđih tonova do platinum  blonde, otkrivamo najupečatljivije trendove boja koji će obeležiti početak nove godine.

Sa početkom nove godine dolazi mnogo novih stvari. Ne samo u pogledu novogodišnjih odluka i planova sa porodicom, partnerom ili prijateljima, već i svega vezanog za modu, lepotu i stil života. Novi trendovi, novi stilovi koji stižu sa novim modnim kolekcijama, takođe neki odevni predmeti i novi predlozi lepote koji, dodajući ovoj želji da obnovimo imidž sa novom godinom, postaju još veći ako je to moguće.

Danas vam nećemo govoriti o frizurama koje će biti trend 2024. ili o odeći koja će obeležiti novu godinu. Ovog puta idemo malo dalje i predlažemo da novu godinu započnete sa novom bojom kose.

Boje kose koje će vladati u 2024!

Ono što je već sada izvesno jeste da se zadržavaju tradicionalni tonovi. Najzastupljenije su prirodne  nijanse koje ne zahtevaju često farbanje i komplikovano održavanje. Takođe, popularni su oni stilovi nijansiranja koji podrazumevaju miksanje prirodne nijanse pri korenu i one željene na vrhovima pramenova.

Što se tonova tiče, plavuše će se odlikovati izraženijom kombinacijom, prelazeći od platinaste do pepeljaste u trenu. U međuvremenu, crveni i bakarni tonovi nastavljaju na prikupljaju poene na sceni, poigravajući se življim i energičnijim tonovima. A tu su i braon boje, koje će 2024. godine dominirati sektorom u svim svojim verzijama, počevši od svetlijih modela, na granici sa plavim, do čokoladnih završnica, sa hladnijim nijansama. Otkrivamo nijanse koje ove godine ne možete izgubiti iz vida.

Boje kose koje će biti popularne u 2024.

  1. Kakao

Ovo je srednje smeđa, jedna od najtraženijih boja za kosu kada leto prelazi u jesen. Idealno stoji ženama koje nemaju suviše bledu kožu ili izražene podočnjake.

Đumbir crvena

Ovaj crvenkasti ton je idealan za prirodno smeđe žene jer kosi daje veoma intenzivan sjaj i bakreni ton.

Sedefasta plava

Stvorena je za one žene koje već imaju značajan procenat sede kose, ne žele vidljive korene a i žele da imaju plavu kosu. Umesto puterastih i zlatnih tonova, ova sezona dolazi sa hladnijim tonovima i notama ledene platine.

Boje kose koje će biti popularne u 2024: Mink braon

Uprkos svom čokoladnom izgledu, sadrži note neutralnih nijansi. Krajnji rezultat je prirodna i elegantna boja koja očuvava kosu zdravom.

Platinasto plava

Kada su plavuše u pitanju, platina je jedna od boja koja će biti u trendu sledeće godine. Ledena platinasta plavuša pruža mnogo sjaja licu, pored toga što ima efekat podmlađivanja.

Boje kose koje će biti popularne u 2024: Sjajni espreso

Glossy Espresso je tamna, sjajna boja kose, kao jutarnja kafa u hladnom zimskom danu. Odlična sa žene sa maslinastim tenom.

Magično crna

2024. godine će vladati tamna kosa. Ova crna je veoma živahna, intenzivna, pruža auru misterije i, iako je veoma tamna, možemo joj dati i sjajniji dodir tako što ćemo sprovoditi nutritivne tretmane koji pojačavaju tamnu crnu boju.

GMint/istock/gettyimagesplus