Boje za kosu zbog kojih izgledate starije nakon 45: Ovo su nijanse koje treba da izbegavate

by | mart 2, 2024
boje za kosu zbog kojih izgledate starije

Sve uvek želimo da sačuvamo mladolikost. Zbog toga su boje za kosu zbog kojih izgledate starije nakon 45. godine ujedno i nijanse koje želite da izbegnete.

Boja kose je veoma važna je ona može da usmeri pažnju na neke promene vezane za uzrast, a da biste to izbegli, potrebno je da se pridržavate nekoliko jednostavnih pravila. Najvažnije pravilo koje je neophodno da poštujete pri izboru boje kose nakon 45 godina je maksimalna prirodnost.

Boje za kosu zbog kojih izgledate starije nakon 45. godine

Postoji nekoliko nijansi koje će vas učiniti starijim iako niste toga svesni. Razlog tome je što se menja struktura kose i skalpa menja sa godinama. U skladu sa tim, ove boje kose će izgledati nešto drugačije nego u mladosti i vrlo je moguće da će naglasiti i neke nesavršenosti kože.

Svetle nijanse

Svetle nijanse kose često ističu naše nesavršenosti na licu i koži kako postajemo stariji. Shodno tome, bore i druge nesavršenosti često izbijaju u prvi plan. A to svakako nije ono što želimo ako težimo tome da sačuvamo mladolik izgled.

Crvene, plave i ljubičaste nijanse

Ovo su takođe nijanse koje bi trebalo da izbegavate. Sa godinama koža glave postaje tanja i na njoj se može pojaviti perut. Svetle neprirodne nijanse kose imaju tendenciju da to i naglase i da štete kosi, čineći je slabijom, tanjom i beživotnom. Pored toga, kada je crvena boja u pitanju onda postoji još jedan rizik. Ako imate sklonost ka rozacei ili su vam krvni sudovi na licu previše vidljivi, onda će to svakako još više biti naglašeno. Sa druge strane, ljubičasta nijansa će dodatno skrenuti pažnju na tamne krugove ispod očiju.

Metalne nijanse

Nijanse poput srebrne i zlatne takođe ne izgledaju previše privlačno. To se događa zbog prevelike neprirodnosi i sposobnosti da se skrene pažnja na nesavršenosti kože. Preterano svetla nijansa može dodati bledilo licu, a kosa će dobiti nijansu sivila, a ne elegantan i skup izgled kakav želite.

Ove boje za kosu zbog kojih izgledate starije nakon 45. su svakako nešto što želite da izbegnete. Takođe je preporučljivo da napustite eksperimente sa kontrastima kada je jedan deo kose obojen u tamnu, a drugi deo u svetlu nijansu.

GMint/GettyImagesPlus