Idealne boje za tanku kosu + trikovi da izgleda gušće

by | 20 oktobra, 2023
Idealne boje za tanku kosu + trikovi da izgleda gušće; devojka s prelepom boje kose

Vi koji imate tanku kosu najbolje znate koliko truda treba uložiti i u farbanje i stilizovanje da bi izgledala lepo. Koje su idealne boje za tanku kosu?

Čini se da bez obzira na tip kose, većina nas provodi previše vremena želeći nešto drugo. Oni sa kovrdžavom kosom će se potruditi da je isprave. Kao što će prirodne brinete provoditi sate u frizerskim salonima  pokušavajući da dobiju savršenu plavu kosu. Ali, čini se da najviše muke da dobiju ono što žele imaju dame s tankom kosom. A to se naročito tiče boje. Koje to boje najbolje odgovaraju tankoj kosi i kako je stilizovati na najbolji način?

Koje su idealne boje za tanku kosu i kako je stilizovati

1. Umesto jednobojne kose, isprobajte dimenzionalnu boju

Kada birate boju kose, prvo o čemu treba razmišljati je nivo održavanja koji možete da priuštite. Klonite se jedne boje ako niste u mogućnosti da posećujete svog frizera dovoljno često da bi izgledala sveže. Isprana ili izbledela boja skreće mnogo više pažnje na manje poželjne karakteristike tanke kose, tako da je višetonska boja koja ne skreće pažnju na posebno tanke delove dobar potez.

Savet za stilizovanje: Postoje trikovi za stilizovanje koje možete koristiti da maskirate izrastak između farbanja, kao što je dodavanje volumena u korenu pomoću pudera za teksturu ili spreja i razdeljaka kose koji su više cik-cak nego ravni. Ovi saveti čine čuda za skrivanje izrastka i pomažu da kosa izgleda gušće.

2. Umesto oštrog izrasta, osenčen koren

Većina boja može dobro da deluju na tankoj kosi sve dok se koriste prave metode. ali, morate voditi računa o oštroj liniji razgraničenja između vaše boje i korena. Dodavanje kontrasta u nijansama boja će dodati iluziju gustine. Na ovaj način, kosa će dobiti dodatnu dimenziju, a izrast više neće biti toliki problem.

Savet za stilizovanje: Veoma je važno da koristite prave četke koje neće izazvati prekomerni gubitak kose. Nisu sve četke jednake. Četkanje može biti jedan od vodećih uzroka lomljenja i oštećenja. Osim što treba da koristite četke sa dlakama koje lako klize kroz kosu, uvek treba da češljate kosu od kraja do korena. I da budete jako nežni ako vam se kosa mrsi.

3. Umesto ravne boje, isprobajte strateške pramenove

Dodavanjem više tonova i korišćenjem različitih tehnika farbanja, kosa može izgledati gušća i punija. Možete odabrati bilo koju boju i, uz pomoć frizera, postići prelep višetonalni izgled koji vizuelno dodaje gustinu koja vam je potrebna. Istaknuto uokvirivanje lica, bejbi plavi pramenovi i tehnike farbanja kose kao što je balajaž, samo su neke od opcija koje odlično funkcionišu na tankoj kosi.

Savet za stilizovanje: Važno je ulagati u kvalitetne alate za zagrevanje (fen, peglu za kosu). Oni jesu skuplji, ali su vredni ulaganja ako želite da sačuvate kosu. Visokokvalitetni alati koji pomažu da se zaštiti i ubrza proces stilizovanja znače manje vremena da je kosa na kraju izložena toploti, smanjujući potencijalno oštećenje. Ovo je posebno važi za finu ili tanku kosu, koju je mnogo lakše oštetiti.

4. Umesto boje za zahteva konstantno održavanje, birajte manje zahtevnu boju

Održavanje boje od najveće važnosti ako imate tanku kosu. Najlakše boje za održavanje su višetonalne, tako da ima prostora da bustite malo veći izrast, a da to ne izgleda ružno. Ovo je posebno važno za one sa tankom, prirodno plavom kosom koje odluče da budu tamnije ili crvenokose. Kako vaša prirodna boja počne da raste, koren će izgledati dramatično svetlije čak i ako ste se ofarbali samo nekoliko nijansi tamnije od vaše prirodne boje. Ako je vaša kosa već prirodno tanka i svetla, u tom slučaju može izgledati ekstra tanko, pa čak i proređeno.

Savet za stilizovanje: Koristite svaki korak svoje rutine da biste postigli maksimalnu punoću s krajnjim ciljem očuvanja boje i stvaranja iluzije  gušće kose kroz njeno stilizovanje. Posebno obratite pažnju na proizvode koje koristite, jer neki od njih (naročito šamponi) mogu ubrzati ispiranje boje.

5. Umesto dramatično različite boje, birajte boje koje izgledaju prirodno

Ako imate tanku kosu, izbegavajte nijanse koje su suviše udaljene od vaše prirodne boje kose. osim ako ne možete sebi da priuštite česte odlaske u frizerski salon.

Savet za stilizovanje: Fina i tanka kosa je posebno podložna lomljenju, a pramenovi su često slabiji i delikatniji. Vezivanje kose u punđu ili konjski rep može ih dodatno opteretiti i izazvati njihovo kidanje. Vodite račun ao tome čime i kako vezujete kosu!

Najlepše nijanse crvene boje kose: Idealne za jesen

 

DeanDrobot/gettyimages.co.uk