Frizure iz snova: 7 vintidž frizura koje su ponovo u modi

by | 25 oktobra, 2023
Frizure iz snova: 7 vintidž frizura koje su ponovo u modi; Hejli Biber s vintidž frizurom

Moda je ciklična – i navikli smo na to. Danas nas fasciniraju frizure stare škole koje su ismevane do pre nekoliko godina. A sada ih viđamo na svakom koraku, jer su veoma moderne. Koje su to frizure iz snova koje su se vratile na velika vrata?

Modna istorija je puna kultnih, nezaboravnih frizura, bilo da su u pitanju starinske lokne ili poznate šiške Brižit Bardo. Decenijama kasnije, ove frizure su nam se vratile u modernom obliku. I obožavamo ih.

Koje su to frizure iz snova koje su se vratile na velika vrata

Kratke šiške

Nekad

Brižit Bardo se smatra prvom ženom koja je započela pomamu za kratkim, gustim šiškama. Filmska glumica je praktično izmislila ovaj stil 60-ih godina. Kratke, guste šiške na slepoočnicama, uokvirivale su njeno prelepo lice i isticale jagodice. Zahvaljujući prirodnom magnetizmu Brižit Bardo, svaka žena je sanjala o takvim šiškama u nadi da će bar malo sličiti francuskoj zvezdi.

Sad

Danas su “Brižitine šiške” pravi hit među holivudskim zvezdama. Selena Gomez oduševila je svoje fanove i poznavaoce modnog sveta stilizovanim izgledom koji je kreirala uglavnom koristeći iste šiške. Danas ova frizura izgleda urednije od Brižitine, ali javnosti se mnogo više dopada frizura slavne francuske glumice.

Banana šnala za kosu

Nekad

Ovaj dodatak je vladao 1980-ih. Banan šnala se sastoji od dva identična plastična kraka spojena zupcima na sredini. Raznolikost frizura značajno se povećala nakon uvođenja ove fensi ukosnice u modu. Mogla je da se koristi za sakupljanje kose odozdo ili odozgo, ili za pričvršćivanje na sredini.

Sada

Današnje banana šnale za kosu nisu tako glomazne i pružaju više prostora za eksperimentisanje i kreiranje različitih frizura. Savršene su za držanje visokog konjskog repa.

Izvijena kosa

Nekad

Meri Tajler Mur i Džeki Kenedi su proslavile ovu frizuru. Svakog jutra tokom dugih 60-ih, žene su provodile mnogo vremena pazeći da njihove frizure budu što sličnije onim koje su nosile poznate trendseterke tog doba.

Sad

Dimitrios Kambouris/Getty Images Entertainment