Laneno plava – najpopularnija nijansa za plavuše

by | 26 maja, 2023
laneno plava boja kose

Ako ste plavuša a želite promenu – laneno plava je nova trendi boja kose koja odgovara gotovo svakog podtonu kože!

Od šampanjca do meda, čini se da se uvek pojavljuje novi trend koji plavušama otvara dodatne mogućnosti. Uoči leta—i poklapajući se sa drugim skromnim trendovima poput tihog luksuza – u salone ulazi laneno plava boja kose.

Kakva je to laleno plava boja kose?

Laneno plava kosa je sofisticirana i raznovrsna nijansa koju karakterišu hladni, tamnocrveni i bež podtonovi. Ovo je naglašeno elegantna boja, koja podseća na hladne nijanse u teksturi lanene tkanine. Plava lanena nudi meku i prirodnu estetiku koja dopunjuje različite tonove kože.

Lepota laneno plave kose je u tome što je višedimenzionalna, prilagodljiva i rdobra za različite podtonove kože. To je boja kose koja je savršena mešavina između toplog i hladnog – kosa koja je neutralna. Baš kao što laneni nokti imaju bezbroj varijacija, vi i vaš stilista izaberite zajedno kako biste odlučili koja varijanta laneno plave je najbolja za vas.

Sve prednosti laneno plave boje

Plave nijanse su uvek popularne tokom toplijih meseci, a ove godine laneno plava se poklapa sa trendovima koji promovišu svestranost, nosivost i svež, čist izgled.

Za razliku od hladnih plavuša (platinaste i pepeljasto plave) ili toplijih varijanti ( zlatne i strawberry blonde), lanena plavuša je stvorena za one žene koje žele nenametljivu boju laku za održavanje.

Pošto laneno plava opisuje različite nijanse koje uključuju bež i tamnocrvene tonove, hladnu neutralnu završnu obradu i dimenzionalne niske svetlosti, važno je da razgovarate sa svojim stilistom  o verziji koja odgovara vašoj viziji, nijansi i željenom nivou održavanja.

Što se tiče procesa dobijanja  laneno plave kose, on varira u zavisnosti od toga odakle počinjete, kao i od izgleda za koji se odlučite vi i vaš stilista. Možete izvlačiti pramenove, odlučiti se za balajaž ili za toniranje cele kose.

Održavanje laneno plave kose

Nivo održavanja laneno plave kose može da varira, ali je generalno lakše i manje zahtevno nego ako želite svetlu ili ledenu nijansu. Obnavljanje je potrebno jednom mesečno.

Ako ste plavuša, svakako ćete želeti da koristite proizvode  koji pomažu u održavanju zdravlja, živahnosti i integriteta kose, kao i očuvanja boje. Radite redovno dubinsko kondicioniranje kako biste sprečili isušivanje i pucanje usled čestih i agresivnih farbanja. Izbegavajte toplotno oblikovanje, jer ono dodatno oštećuje kosu ili, ako baš morate da koristite fen ili pegle, koristite sredstva za termalnu zaštitu kose.

Kome stoji  laneno plava kosa?

S obzirom na njenu svestranost, postoji verzija platnene plave kose za skoro svakoga, iako vaša idealna nijansa zavisi od vaše prirodne boje, tona kože i posvećenosti održavanju. Ako imate svetlo smeđu ili svetliju kosu, moežete uraditi kompletno farbanje bez ikakvih prethodnih priprema i izgledaćete savršeno prirodno. Ukoliko vam je kosa tamnija, ipak bi trebalo da birate malo toplije nijanse.

Najbolje varijante laneno plave kose

Vanila lan

Osunčani lan

Laneni balajaž

 

 

AaronAmat/iStock/GettyImagesPlus

Tagovi: