Ponoćno crna – boja kose koja osvaja svet

by | februar 21, 2023
ponoćno crna boja kose

Od got glama koji nam je donela serija Sreda, pa do vampirskog mejkapa za koji najavljuju da je hit 2023. – najnoviji trendovi lepote zahtevaju da se prepustite vašoj mračnoj strani. Ponoćno crna boja kose sasvim se uklapa u ovaj trend

 Postoji nešto izuzetno elegantno i sofisticirano u tamnoj nijansi kose. Dovoljno je da pogledate fotografije : Katy Perry, Dua Lipe, Kalye Jenner… žene koje se uvek vraćaju tamnim nijansama. Stilisti za 2023. najvaljuju povratak crne boje, veoma slične onima koje su forsirane uz grunge stil devedestih. Samo, u 2023, ova boja je za nijansu sofisticiranija i sjajnija: ponoćno crna boja kose.

 

Ponoćno crna: Kakva je to tačno boja kose?

Verovatno ste primetili da se sve više plavuša i žena svetle boje kose (poput Emme Chamberlain i Olivie Cooke) odlučuje za transformaciju u crnu boju. Stilisti poručuju da ne bi trebalo da vas iznenadi ako ovaj trend potraje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели DUA LIPA (@dualipa)

Ako pogledate paletu svih različitih varijacija crne, ponoćno crna bi bila najtamnija moguća nijansa hladnih tonova, sa tanušnom naznakom plavog odsjaja. Upravo ovaj plavi podton daje luksuznu refleksiju ovoj boji kose.  Ova specifična boja kombinuje se sa završnom obradom visokog sjaja kako bi upotpunila dubok crni ton i izgledala elegantno i besprekorno.

 

Kome stoji ponoćno crna boja kose?

Kao i svaka ekstremna boja kose, ponoćna crna će na nekima delovati upadljivije, nego na drugima a sve zavisi od podtona tena. Najdramatičniji izgled mogu da očekuju žene sa hladnim podtonom kože, a suptilniji, mekši izgled one sa toplijim tonovima kože.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели emma chamberlain (@emmachamberlain)

 

Šta treba da znate o ponoćno crnoj boji kose?

Ako razmišljate o testiranju ovog trenda na sebi, imate sreće – dramatičnu nijansu ponoćno crne je generalno prilično lako postići. Međutim, ako ste neko ko brzo menja boje kose, onda ona možda i nije najbolje rešenje.  Zašto? Posle nje će biti prilično teško postići svetlije nijanse kose.

Isto tako, ako ste neko ko ima prirodnu svetlu do srednjetamnu kosu možda će vam trebati nekoliko farbanja da biste postigli pun efekat ponoćno crne.

 

Kako negovati ponoćnu crnu kosu?

Jedna od prednosti izbora ovako tamne boje je to što je održavanje nakon farbanja lakše nego da imate svetle nijanse. Ona se čak i ne ispira lako, ali ako ste prirodno svetli, moraćete redovno na farbanje jer će se izrastak prilično videti.

Za negu ponoćno crne boje dovoljan je bilo koji šampon bez parabena i sulfata.

koji6aca/gettyimagesplus