M ili L? 5 situacija u kojima ćete izgledati bolje u većoj odeći!

by | 21 februara, 2023
Veći konfekcijski broj

Verovali ili ne, postoje situacije kada je bolje izabrati veći konfekcijski broj. A mi vam predstavljamo čak 5!

Ako je uklapanje pogrešno, celokupni look neće izgledati elegantno. I za to je često kriv strah od veće veličine. Ove brojke i slova imaju snažan moralni pritisak, kojeg se nije tako lako osloboditi. Prilikom izbora, mnogi se ne rukovode načinom na koji odevni predmet stoji prilikom isprobavanja, već oznakom na etiketi, verujući da je glavna oznaka „tačne“ figure cenjeni XS ili XSS. Ipak, otkrivamo vam u kojim situacijamavredi kupiti veću veličinu kako biste izgledali neverovatno u svom novom odevnom predmetu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Olivia Frances Culpo (@oliviaculpo)

Kada je bolje izabrati veći konfekcijski broj?

Odeću biramo u zavisnosti od toga šta osećamo prema svom telu: da li se divimo, da li smo stidljivi, da li želimo da pokažemo svoju figuru… Vrlo često ljudi teže da nose malu veličinu odeće, ali nakon pokušaja sledi razočarenje: lep odevni predmet naglašava nesavršenosti figure koje imaju apsolutno svi.  Istovremeno, mnogi vlasnici minijaturnih veličina nose L bez straha.

To mogu da urade i oni koji su apsolutno zadovoljni svojom formom, i oni koji nisu posebno ponosni. Prvi žele da pokažu svoj rad u teretani, dok drugi žele da dokažu sebi da mogu da se uklope u ovu željenu veličinu. Ali ovo nije najbolje rešenje.

Kako odabrati pravi konfekcijski broj?

Pre nego što postanete depresivni, važno je uzeti u obzir da ista veličina može značiti različite proporcije i odgovarati različitim proizvođačima. Pa čak i vrlo često, u okviru istog brenda, veličine se razlikuju u zavisnosti od toga gde je proizvod napravljen, jer modeli mogu biti veoma različiti, slažu se da, na primer, evropska i azijska devojka u S veličini ne može izgledati potpuno isto. Ako pogledate revije nedelje mode istog brenda u različitim zemljama, možete videti kako odeća različito stoji. To znači da veličina definitivno ne bi trebalo da bude kriterijum za merenje lepote i samozadovoljstva.

Možda vam se čini čudnim, ali ako želite da izgledate vitkije, oslobodite se straha od velikih veličina. Ne, ne zato što se prevelika veličina već navikla na nas, već po principu proporcionalnosti: veliki objekat izgleda veći na pozadini malog i obrnuto. Čak i vitko telo u pripijenoj stvari možda neće uvek izgledati dobro. Prevarite mozak gledaoca, stvorite efekat gracioznog tela koje se davi u širokoj odeći, umesto da se guši u njoj.

Kada više nije bolje

Naravno, pravilo „jedna veličina više“ ne funkcioniše sa apsolutno sa svime. Ova opcija će biti idealna za trikotažu, i haljine i džempere. Prvo, takve stvari mogu da se skupe kada se peru, a ako su preuske, preuveličaju neke obline i zapremine figure. Osim toga, labavija trikotaža izgleda relevantnije i daje osećaj udobnosti.

U posebnim slučajevima, morate uzeti u obzir izbor gornje odeće, jakni, blejzera. Važno je da linije ramena i struka budu tačno na mestu koje je dizajner planirao, a rukavi ne bi trebalo da budu preuski.

Veći konfekcijski broj- košulje, majice i haljine

Jednostavne osnovne majice definitivno izgledaju modernije ako imaju slobodniji kroj. Ljubitelji košulja treba da izaberu par veličina veće. Kvalitetna široka košulja se ne nalazi uvek na policama ženskih odeljenja, pa je bolje pogledati u muške. U takvim opcijama devojke izgledaju krhko i ženstveno.

Ako vam L haljina mnogo bolje stoji i naglašava dostojanstvo vaše figure, onda uopšte ne treba da brinete o veličini. Na primer, košulje- haljine koje odgovaraju bilo kojoj vrsti figure, posebno ako dodate vazduh sa dodatnom veličinom. Svilene haljine će takođe izgledati laskavije ako dodiruju vaše telo, a nisu preuske.

Kako ne razbiti proporcije figure i ne izgledati kao bezoblična torba ako je stvar dovoljno obimna? Naglasite struk pojasom. Ostavite neke delove tela otvorene (rame od slobodnog džempera, graciozni zglobovi ili gležnjevi, dekolte), kako se prelepe obline vašeg tela ne bi izgubile u masi tkanine. Igrajte nasuprot tome, i izgledaćete elegantno i relevantno, ako dodate volumen u jednom delu, neka bude manje u drugom.

Eksperimentišite, isprobajte različite veličine, snimite se da biste objektivnije procenili kako se stvari uklapaju. Najvažnije je da se dopadate u odrazu u ogledalu i da se osećate privlačno – uopšte nije važno šta piše na etiketi odeće koju nosite.

 

lepotaizdravlje.rsRidofranz/iStock/Getty Images Plus via Getty Images;