Privremena boja za kosu: 4 najbolja načina farbanja kada ne želite trajnu promenu

by | 15 novembra, 2023
privremena boja za kosu

Ponekad želite da promenite svoj izgled, ali opet ne želite da ta promena bude trajna. Baš za takve prilike kao stvorena je privremena boja za kosu

 

Privremena boja za kosu: 4 najbolje tehnike

 

Boje i sprejevi

Tinejdžeri prosto obožavaju ovaj tip farbanja kose, ali ne postoji razlog ni da ga odrasli izbegavaju. Na osušeni pramen kose direktno se nanose boje ili sprej, a kosa se farba u neku jarku neonsku boju. Postoje čak i specijalni sprejevi koji omogućavaju kosi da sija u ultraljubičastom svetlu. Ova boja se nosi do sledećeg pranja kose, ispira se šamponom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Alexandra Ford Hair And Makeup (@alllllexford)

 

Regeneratori i maske u boji

Po pravilu, takvi regeneratori boje kosu u tamnije nijanse. Ne sadrže vodonik peroksid, boja se formira na površini kose i vremenom se postepeno i veoma nežno ispira, ne ostavljajući oštru granicu između prirodne i farbane kose. Ipak, ovakvo bojenje ipak ostavlja trag i može izazvati nevolje ako se odlučite da kasnije posvetlite za kosu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Sylvia Flote (@sylviaflote)

 

Direktni pigmenti

Direktni pigmenti se koriste za bojenje svetle kose. Takve boje ne sadrže vodonik peroksid i ne oštećuju kosu. Na izbeljenoj kosi, direktni pigmenti ne traju veoma dugo – oko dve nedelje (u zavisnosti od sastava proizvoda), nakon čega se isperu bez traga. Direktni pigmenti su pogodni za one koji žele da eksperimentišu sa bojom i dodaju sjaj izbeljenoj kosi. Takvo bojenje se takođe može uraditi samostalno kod kuće.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Green Hair (@green_hair_sartirana)

 

Polutrajne boje

Za one koji su navikli da koriste usluge stiliste-koloriste, postoje polutrajne boje. U ovom slučaju kolorista je taj koji kreira boju. Prednost polutrajnih boja je u tome što se ispiraju zaista besprekorno, meko, bez oštre granice u zoni korena, mogu retuširati sedu kosu (učiniti je manje uočljivom). Takve boje nisu u stanju da posvetle, ali mogu potamniti vašu kosu. Ovo je profesionalna procedura koja se ne radi kod kuće.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели DELLA SALON (@salon_dhella)

heckmanoleg/gettyimagesplus