5 tehnika farbanja koje najbolje sakrivaju sede

by | 9 oktobra, 2023
tehnike farbanja koje sakrivaju sede

Ovo su tehnike farbanja koje sakrivaju sede i pomažu da izgledate mlađe.  One su omiljene slavnim damama u četrdesetim i pedesetim godinama, evo zbog čega

Uvek dođe taj dan: u vašoj divnoj kosi pojavi se prva seda. A onda prođe neko vreme i to više nije jedna seda, nego čitavi pramenovi. Kao za inat oni se strateški raspoređuju na najistaknutije tačke: slepoočnice, čelo, razdeljak… Nekada to je značilo da pod hitno treba da se javite frizeru i ofarbate. Danas, opcije više  nisu toliko isključive.

Ako se upravo suočavate sa prvim sedima, imate tri osnovne opcije:

  1. da priglite sede i pustite kosu da raste
  2.  da se ofarbate i skroz ih prekrijete
  3. da integrišete svoje sede u svoju prirodnu boju kose

Mi smo tu da vam pomognemo upravo sa opcijom br. 3 – otkrivamo tehnike farbanja koje najbolje prikrivaju sede.

Tehnike farbanja koje sakrivaju sede

Ostriga siva

Ovo je kombinacija nijansi koja polazi od sede kao početne tačke preko koje se stvara bogata izinijansirana kosa. Koriste se svetli pramenovi da se doda utisak iskričavosti i sjaj kosi. Najčešće, frizeri koriste kombinacije biserne, srebrne i platinaste sa jedne i pepeljaste, zlatne i karamel plave kako bi postigli ovaj prelaz boja. Kombinacija svetlih i hladnih nijansi čini da ova tehnika farbanja odgovara svim tonovima kože.

Konturisanje kose

To je jedan od omiljenih izbora slavnih žena među tehnikama farbanja koje prikrivaju sede. Ova tehnika je dobra samo ako je sprovodi iskusan stilista, jer mora da se prilagodi vašim individualnim crtama lica. Kombinuju sve svetli i tamni tonovi u kosi na mestama na kojima je najjače prelamanje svetlosti. Na taj način se dodaje sjaj tenu, volumen i kosi, a kontrasti služe da zakamufliraju sede.

Tehnike farbanja koje sakrivaju sede: Babylight pramenovi

Pitate se kako to izgleda? Samo se setite jednog imena: Jennifer Aniston. Sa 54 godine, glumica ponosno pokazuje svoju sedu kosu koja se meša sa njenom prirodnom bojom kose. I to niko ne primeti jer su tanki svetli pramenovi izveli magiju potpunog stapanja sedih.

Balajaž

Popularno nijansiranje je i dalje u trendu jer je njegov rezultat uvek jedinstven. Zašto? Zato što frizer sam bira koji deo kose će i na koji način istaći. Intenzitet boje svakog pramena će biti drugačiji. Balaiage je pogodan za plavuše, crvenokose i brinete. Osim toga, boja se ne nanosi na korene tako da nećete morati tako često da farbate kosu. Ovo je idealno za žene koje vole prirodno, nekomplikovano i sa stilom.

Money piece

Jedan korak dalje od balaiage-a jeste money piece tehnika farbanja. Ovde ključnu ulogu igraju dva prednja pramena koji uokviruju lice i dodaju svetlost. Idealan korak u prelasku na sedu ili svetliju kosu, koja takođe ne zahteva mnogo održavanja ili finansijskih ulaganja.

Galina Zhigalova/istock/gettyimagesplus