Zalizana punđa asocira na tihi luksuz: Hejli Biber je obožava

by | novembar 23, 2023
Hejli Biber punđa: Kako da je napravite za dva minuta

Ništa ne izgleda tako otmeno i legantno kao zalizana punđa. Modne influenserke je obožavaju, naročito Hejli Biber. Treba vam samo par minuta da je napravite.

Sastavni aspekt estetike clean girl čiste devojke (minimalna šminka i uglađena frizura) je i elegantna zalizana punđa koja podseća na tihi luksuz. Ne čudi što je modne influenserke, među kojima je i gospođa Biber, obožavaju.

„Za mene je to moćna frizura“, kaže slavna frizerka Ketlin Rajli. „Prelepo ističe lice, jednostavna, i elegantna“. Ova sofisticirana punđa idealna je za sve tipove kose i može se napraviti za par minuta. Idealna je ako žurite ili niste stigli da operete kosu. Bitno je samo da svaka dlaka bude na svom mestu.

Članak se nastavlja posle reklama

Elegantna zalizana punđa: Kako je napraviti

Zalizana punđa može da se nosi na visokom, srednjem i niskom nivou, razdvojena tačno po sredini, na jednu stranu ili jednostavno začešljana unazad. Cilj je uredan i besprekoran stil koji potpuno otkriva lice. Da biste napravili savršenu zalizanu punđu, samo pratite sledeće korake:

1. Korak: Očešljajte kosu

Stilizovanje punđe zavisiće i od teksture i od gustine kose. Češljanje kose dok ne budete u mogućnosti da je lako povežete u elegantan rep je polazna tačka.

Članak se nastavlja posle reklama

2. Korak: Nanesite hidratantnu kremu ili detangler

Navlažite kosu pre stilizovanja hidratantnom kremom ili uljem kako biste postigli zaglađen look i kosi pružili dodatnu zaštitu. Zapamtite, kada je u pitanju ova elegantna frizura, svaka dlaka treba da bude na svom mestu.

3. Korak: Napravite konjski rep

Kada ste zagladili kosu, napravite konjski rep. Da biste napravili savršen konjski rep, frizeri savetuju da to radite iz dva dela – u sekcijama. Razdvojte prednje delove kose od zadnjeg dela. Najpra zavežite zadnji deo, pa oko njega pričvrstite prednje delove kose. Zatim obmotajte rep oko svoje osnove kako bi se formirala punđa i vežite je gumicom za kosu, a krajeve fiksirajte ukosnicama.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Korak: Nanesite gel ili lak za kosu

Ako imate neke neposlušne pramenove ili dlake koje izviruju, zagladite ih gelom za kosu. I na kraju isprskajte kosu lakom za dodatni sjaj.

Sean Zanni/ Getty Images Entertainment