5 frizura koje izgledaju luksuzno u svakoj prilici!

by | 31 avgusta, 2023
Luksuzne frizure

Ovo su luksuzne frizure koje nikada neće izaći iz mode. Čekirajte ih u nastavku za narednu inspiraciju!

Lep stil i zdrava kosa su ključ savršenog izgleda. Bez obzira koliko je vaša šminka savršena, bez negovanih vlasi, look će izgubiti svu svoju privlačnost. Zbog toga stanje kose treba pratiti ništa manje od stanja kože. Nije važna samo nega, već i prava frizura, koja će vaš izgled učiniti elegantnim i sofisticiranim. Prikupili smo 5 frizura koje uvek izgledaju skupo.

Luksuzne frizure za svakoga

Ravan rez

Ravni kroj nikada neće izaći iz mode. Ova frizura vizuelno čini kosu gušćom i pogodna je za bilo koju garderobu, bilo da nosite prevelike modele ili više volite klasičniji stil. Pored toga, takvu frizuru je lakše oblikovati: dovoljno je da se kosa očešlja okruglom četkom, a frizura je spremna.

Šišanje u slojevima

Kaskada je ponovo u modi i čini se da je sa nama dugo vremena. Ovo nije najlakša frizura za stilizovanje, međutim, ako naučite kako da pravilno oblikujete kosu, rezultat će vas uvek zadovoljiti. Slojevi naglašavaju teksturu kose, daju frizuri volumen i lakoću. Da biste postavili kaskadu, biće vam potrebna okrugla četka za feniranje i pegla ili figaro. Za ovu frizuru važno je stvoriti postojan bazalni volumen, tako da ne zaboravite na stajling pre stilizovanja.

Luksuzne frizure- bob

Ova kratka frizura odgovara i ravnoj i kovrdžavoj kosi. Takođe, bob se može napraviti u bilo kom uzrastu, na primer, ove godine su se mnoge zvezde od 40+ zaljubile u mafiju (mob), bob srednje dužine. Ova frizura će takođe odgovarati tankoj kosi i dati joj pravi volumen: frizura će izgledati prozračnije i otvoriće lice.

Birkin šiške

Guste i teške šiške odavno su izašle iz mode, ali prozračne i teksturirane šiške Jane Birkin nadživeće mnogo prolaznijih trendova. Takve šiške se lako mogu oblikovati i transformisati: učiniti obimnijim, teksturiranim ili razdvojenim. Šiške se dobro slažu i sa ležernim i sa urednijim stilizovanjem, dajući imidžu francuske sofisticiranosti.

Luksuzne frizure- lob

Obimni i pokretni lob  takođe nikada neće izaći iz mode i učiniće celokupan look skupim, kao što je trend „tihog luksuza“ zaveštao. Kombinacija pravilnog bojenja i obimne kose može stvoriti pravu magiju: takva frizura će sakriti starost i naglasiti oblik lica. Pre stilizovanja, ne zaboravite da nanesete sprej za povećanje volumena na korene, a tokom sušenja koristite četkanje kako biste postigli uporan i jak volumen.

Pravilna nega

Ključ za skupu frizuru je pravilna nega. Čak i ako imate kratku kosu, ne bi trebalo da ostavljate po strani hidratantne i hranljive maske koje će spasiti lokne nakon farbanja i stilizovanja na vrućim alatima. Uzgred, jedan life hack će pomoći da pramenovi budu glatkiji i sjajniji: nakon što ste naneli masku ili balzam, očešljajte kosu češljem. Ovom tehnikom možete “polirati” kosu, a ona će izgledati negovanije i sjajnije.

Pored željenog stajlinga, pre stilizovanja nanesite termičku zaštitu na lokne. Zaštita je veoma važna: farbanu kosu će zaštititi od izobličenja boje i još većeg oštećenja, a prirodne lokne od ispucanih vrhova i isušivanja. Ako ne volite da nanosite mnogo sredstava, odmah izaberite stajling sa termičkom zaštitom.

Lepota i zdravljenemchinowa/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; EdwardDerule/iStock/Getty Images Plus via Getty Images