Odseći šiške ili ne? Evo kako da znate da li će vam ovaj hair trend dobro stajati

by | jun 28, 2023
da li odseći šiške

Da li odseći šiške? Leta 2023, kada su šiške hair trend br 1. sigurno ste bar jednom postavile ovo pitanje. Pomažemo da nađete odgovor

Svi su se pitali ovo zapitali barem jednom. Da bismo vam pomogli da odlučite i budete zadovoljne svojim izgledom, sabrali smo sve savete stručnjaka o šiškama na jednom mestu.

Da li odseći šiške? Vodite računa o sledećem!

Pre nego što sednete u stolicu svog frizera, trebalo bi sebi da postavite najmanje tri pitanja.

  1. Da li mi smeta kosa na licu?
  2. Da li ću redovno posećivati frizera i održavati šiške?
  3. Koliko vremena mogu posvetiti stilizovanju kose?

Ovo je samo prvih nekoliko stvari o kojima treba da razmislite pre nego što odsečete  šiške.

Da li odseći šiške?  – Konsultujte se sa svojim frizerom

Stvar broj jedan koju treba da uradite pre nego što odlučite da odsečete šiške jeste da razgovarate sa svojim frizerom. On poznaje vašu kosu, njenu teksturu, način na koji reaguje na stilizovanje i promene i moći će da vam pomogne da doneset odluku.

Pronađite najbolji tip šišaka za vas

Ako ste već čvrsto rešili da vaše navike i kvalitet vaše kose dozvoljavaju da odsečete šiške, onda je vreme da izaberete pravi stil. Ne treba da birate samo trenutno najpopularnije šiške , već i da ih prilagodite vašem obliku lica.

Kvadratni oblici lica bi trebalo da izbegavaju tupe i teške krajeve šišaka. Šiške sa strane ili one koje su stanjene na slepoočnicama su pravi izbor za žene sa jakim vilicama.

Žene sa okruglim ili srcolikim licima mogu da nose blunt šiške, dok najveći izbor imaju žene sa ovalnim licem: one mogu da nose bukvalno bilo kakve šiške.

Koju dužinu šišaka da odaberem?

Kada pokušavate da odlučite koji tip šiški da izaberete, vodite računa o sledećem pravilu: onaj deo lica na koji pada kraj šiški biće najviše izražen. Mikro šiške će tako istaći vaše obrve ili naočari. One koje padaju na obrve će istaći vaše oči, dok će zavesa šiške istaći vaše jagodice.

Da li odseći šiške nije odluka koja se odnosi samo na trenutak

Šiške jesu šik, ali morate im biti posvećene. Onoga trenutka kada odsečete kosu – stvar je gotova. Ako ne volite da stilizujete kosu, šiške ubrzo mogu postati izazov i izvor neraspoloženja.

Jedna od najvećih obaveza koja dolazi sa šiškama je projektovanje vremena za redovne odlaske kod frizera. Koliko često ćete morati da sečete šiške zavisi od odabrane dužine i stila šišaka.

Koliko je teško stilizovati šiške?

Šiške su notorno teške za stilizovanje – i ponekad kao da imaju sopstvenu volju. Kada stilizujete šiške koristite ravnu četku i sušite kosu fenom s leva na desno dijagonalno nadole i preko čela. Na ovaj način ćete najpre postići željeni izgled šišaka.

fizkes/iStock/GettyImagesPlus