Najpopularnije šiške sezone: Kompletan vodič kroz sve stilove!

by | 27 juna, 2023
najpopularnije šiške

Ove godine nema trendi frizure bez šišaka. Ako upravo razmišljate koji bi vam tip najbolje odgovarao, evo vodiča kroz najpopularnije šiške sezone

Od mikro šiški do zavesa šiški, postoji po neki trend za svaki oblik lica, tip kose i teksturu. I dok su neki stilovi poznati po tome što zahtevaju visoko održavanje, drugi su veoma jednostavni. Trik je da poznajete vrste i tipove najpopularnijih šiški i odaberete one koje odgovaraju vašim ličnim preferencijama.

Najpopularnije šiške sezone: 5 varijacija koje vladaju 2023.

Mikro šiške / Baby Bangs

One se završavaju bar prst iznad obrva. Mogu biti sečene ravno ili u cikcak. Mikro šiške se odlično uklapaju sa mnogim frizurama, jer kada su kratke, šiške uvek padaju ravno i poslušne su.

Ako želite pank efekat, napravićete što kraću varijantu. Ali, ako ste za mirnije opcije, onda izaberite one koje se završavaju tek koji milimetar iznad obrva.

Šiške zavese/Courtain bang

Kao što ime implicira, najpopularnije šiške sezone kao zavese uokviruju vaše lice. U sredini su kraće i dužina im se kaskadno povećava, kako se približavaju ovalu lica. Obično idu uz razdeljak na sredini, a takav izgled daje blagi retro utisak.

Šiške zavese su idealne za sve one koji puštaju šiške ili idu kod frizera suviše retko da bi održavali kratke šiške.

Meke šiške koje padaju na oči/Soft bangs

Zamislite meke šiške koje imaju istu teksturu kao zavese, ali se nose zatvorene, preko čela. One su proređene, kako ne bi potpuno zatvorile gornji deo lica, ali im dužina dopire do ispod obrva. Središte ovakvih šišaka trebalo bi da pada direktno na obrvu, dok se ivice završavaju u liniji trepavica.

Ravne šiške/Blunt bangs

Druge najpopularnije šiške sezone se seku direktno iznad čela i idu do linije obrva.Ovakve se šiške ne proređuju, one zadržavaju težinu i punoću.

Šiške sa strane/Side bangs

Svi smo ih često viđali tokom ranih 2000-ih kada je ovakav izgled bio veoma popularan. Idu u paru sa bočnim razdeljkom, a onda padaju niz jednu stranu lica. Šiške sa strane treba da budu sa mekim krajevima da kosa ne bi izgledala grudasto.

 

 

strakoza77/Image Source/Istock/GettyImagesplus