Mali trikovi za sređivanje kose koji štede vreme

by | 9 maja, 2011

Sređivanje kose jedan je od zadataka koji ima jako veliku važnost što se tiče sveukupnog izgleda. Rutina uređivanja frizure itekako može da podigne samopouzdanje jer nam dopušta da obratimo pažnju na dodatne aspekte koji definišu  naš izgled.
Pronalaženje vremena za negovanje lepote u današnjem svetu sve je teži zadatak, uglavnom “zahvaljujući” heotičnom rasporedu ubrzanog života koji većina nas vodi. Žongliranje sa svakodnevnim obavezama i  istovremena želja da izgledamo besprekorno predstavlja ultimativni izazov.
Ipak, usavršavanje rutine sređivanja kose tako da ona bude što efikasnija i primjenjivija sasvim je moguća uz pomoć nekoliko saveta koji će vam pomoći da se u svakom trenutku prikažete u najboljem svetlu. Sledećih nekoliko predloga  pomoći će vam da uz minimalno uloženo vreme izgledate najbolje moguće.

Buđenje sa savršenim kovrčama možda se čini nemoguće, ali  tretmani za kovrčanje kose koji deluju preko noći itekako su dobro rešenje. Oni dubinski i intenzivno hrane kosu dajući joj mekoću i zdrav sjaj. Aktivni sastojci imaće dovoljno vremena da prodru u vlasi, a sve što ujutru treba da napravite, da bi imali željene kovrče, jeste da  kosu isperete.
Sušenje kose može da bude dosadan zadatak koji “proždire” dragoceno vreme. Ali, ako obratite pažnju na rutinu kojom je obavljate možete i da osmislite određene promene  kako bi ubrzali taj proces. Iako većina nas o tome nikada ne razmišlja, mesto na kojem obavljamo sušenje kose zaista može da sabotira naš trud.
Naime, feniranje u kupatilu nije najsre
nije rešenje jer para koja nastaje udvostručuje vreme potrebno da se kosa osuši. S druge strane, pametan je izbor pomoći se sa debelim peškirom koji ima veliki kapacitet upijanja vode I koji skraćuje vreme koje morate da provedete s fenom u rukama.
Kako biste izbegli popravljanje frizure, savetuje se da se odlučite na one jednostavnije stilove u sređivanju kose, ali i da koristite nekoliko proizvoda za kosu. Uređujući samo onaj deo kose koji je drugima vidljiv znatno skraćujete vreme sređivanja, ali ćete takvu frizuru preko dana verovatno morati da popravite nekoliko puta. Odabirom preparata za kosu koji imaju i po nekoliko funkcija preskačete neke korake u pravljenju frizure, ali se zato svakako pobrinite da ti proizvodi budu kvalitetni, jer na njima ne treba štedeti.
Korisna je veština i kada naučite da “hendlujete” određene probleme s kosom i frizurom. Borba s vlasima koje štr
e  mačji je kašalj ako pri ruci imate hidratantnu kremu, dok se osvežavanje prirodnih kovrča lako može obaviti pomoću balzama za kosu bez ispiranja ili laganog spreja za kosu.
Nanošenjem malo maslinovog ulja na pločice pegle za kosu podariće joj sjaj, a ako nakon uvijanja kose pomoću uvijača, pričekate najmanje deset sekundi pre nego što ih dodirnete ili pokušate da popravite,  vaše će kovrče trajati duže.
Noseći uzorke proizvoda za kosu u torbi pomažete u održavanju frizure tokom  dana. Jedna od najvažnijih stvari jeste da redovno idete na podšišavanje jer ako kosa izgleda i jeste zdrava, manje truda treba da se  uloži da biste je “ukrotili” onako kako vama odgovara.
Poslednja, ali ništa manje važna činjenica jeste sledeća: ako se odlučite na frizuru koja zahteva manje angažmana najbrži način je da se u rekordnom roku pobrinete za svoju frizuru. Pletenice, niske i visoke punđe, visoki rep i napola podignuta kosa frizure su koje zahtevaju najmanji angažman, a odlično izgledaju.Najnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

2 reagovanja na “Mali trikovi za sređivanje kose koji štede vreme”

  1. Anonimni kaže:

    Otkako mi je kosa ‘ozdravila’ od svih gluposti koje sam joj radila i koje sam stavljala na nju, napokon i ja mogu da je ukrotim ovakvim trikovima i ne izgleda kao stara metla. 🙂

  2. Anonimni kaže:

    istina

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.