Kako da dodate volumen tankoj kosi: 13 jednostavnih saveta

by | 18 septembra, 2023
Kako da dodate volumen tankoj kosi

Ako niste srećna dobitnica genetski guste kose, sigurno se pitate kako da dodate volumen tankoj kosi. Srećom, postoji nekoliko načina na koje možete to da uradite, a o njima pročitajte više u tekstu.

Kako da dodate volumen tankoj kosi?

Tanka kosa nije nešto o čemu sve sanjamo. Zbog tankih vlasi, mučimo se sa njenim volumenom i ona uglavnom izgleda slepljeno. Ipak, postoji nekoliko trikova koje možete isprobati kako biste imali veći volumen.

Napravite bočni rastanak

Ukoliko imate tanku kose ne bi trebalo da pravite razdeljak na sredini jer tako sigurno nećete dobiti volumen. Da bi vaša frizura izgledala punije, razdvojite kosu sa strane. To može biti i ravan razdeljak ili cik-vak varijanta.

Češljajte se sa četkicom za zube

Da, ovo zvuči neobično. Međutim, ovo zaista može da učini da vaša kosa dobije na volumenu. Razdvojte kosu i češljajte pramenove pored četkice samo pri samom korenu. Zatim, pomerite razdeljak par centimetara u stranu i ponovite postupak.

Kako da dodate volumen tankoj kosi: Operite je samo u korenu

Pranje kose je još uvek tema o kojoj vredi razgovarati. Veliki broj ljudi ne pere kosu pravilno. Dakle, ako imate tanku kose, nanesite šampon i masirajte koren kosu stvarajući oblak pene. Potom isperite. Ako ovo budete radili na celoj kosi, vrhovi koji su suvi i lomljivi će se isušiti.

Balzam nikako ne nanosite na koren kose

Bogata tekstura balzama će je otežati u korenu i samim tim o volumenu možete samo da maštate. Osim toga, tanka kosa će se još lakše zaprljati. Dakle, nikako nemojte nanositi balzam na koren.

Sušite kosu spuštene glave

Ako želite da dobijete volumen, nikako nemojte sušiti kosu razvlačeći je četkom od korena do vrhova. Najbolje bi bilo da spustite glavu na dole i usmerite tok vazduha iz fena ka korenu kose.

Birajte kraće frizure

Duga i tanka kosa obično nema volumen jer je težina vuče na dole. Sa druge strane, kratke i srednje duge frizure se lako stilizuju, dobro drže oblik i zadržavaju volumen.

Kako da dodate volumen tankoj kosi: Pravite slojevite frizure

Ako ste ljubitelji duge kose i ne želite to da menjate, onda je preporučljivo da napravite slojevitu frizuru. Dakle, nemojte šišati kosu duž linije, praveći ravan rez. Frizer će znati kako da je dobro rasloji da dobijete željeni volumen.

Odlučite se za kosu u više boja

Najbolje bi bilo da ne farbate kosu u jednu nijansu. Složenije tehnike poput balajaža pomažu da se bojama naglase pojedinačni pramenovi i time vizuelno poveća volumen kose.

Izaberite prave proizvode za stilizovanje

Oni sa tankom kosom moraju da obrate pažnju na teksturu kada biraju proizvode za stilizovanje. Neki od njih otežavaju kosu što automatski utiče na vaš volumen. Na primer, nemojte kupovati ulja i gelove, dok su, sa druge strane, pene dobro rešenje.

Kako da dodate volumen tankoj kosi: Koristite suvi šampon

Suvi šampon je čudotvorac za one koje imaju tanku kosu. Kao što znate, tanka kosa i za pola dana može postati masna i prljava u korenu. Ukoliko nanesete suvi šampon na koren, on će apsorbovati višak sebuma. Osim toga, ovaj proizvod podiže kosu u korenu i zgušnjava je.

Umereno nanosite proizvode za stilizovanje

Morate znati granicu, čak i ako birate proizvode sa odgovarajućom teksturom. Dakle, pena u veličini teniske loptice neće učiniti mnogo za vašu kosu, sem što će je otežati. Dovoljne su vam male količine da biste dobili željeni efekat.

Pravite talase

Umesto da ispravljate i zalizujete kosu, uvijte je. Talasi i lokne daju efekat bujne kose pune volumena.

Kako da dodate volumen tankoj kosi: Efekat namernog nemara

Malo raščupana kosa, svejedno da li je zavezana ili opuštena, izgledaće punija i gušća. Za ovo će vam takođe biti korisni suvi šamponi ili sprejevi sa morskom solju.

Uzmite u obzir ovih nekoliko saveta i sigurno ćete biti oduševljeni efektom. Srećno!

Sofia Zhuravets/GettyImagesPlus