5 saveta kako dodati volumen kosi i učiniti je bujnijom

by | 30 maja, 2023
Kako dodati volumen kosi

Ukoliko imate problem sa tankom i slepljenom kosom, onda će vas sigurno zanimati kako dodati volumen kosi i kako da je učinite bujnijom? Evo nekoliko rešenja.

Kako dodati volumen kosi?

Postoji nekoliko načina na koje možete da dodate volumen kosi. Ponekad rešenje nije tako komplikovano kako nam se čini. Evo nekoliko saveta kako da kosi date volumen i zadržite ga što duže.

Ošišajte se

Ukoliko ste ošišani ravno, veoma je teško postići volumen. Međutim, stepenasti slojevi će dodati sjaj i volumen kose. Ako imate retku i tanku kosu, ona bob može biti dobro rešenje za problem sa volumenom.

Uvrstite šampone i regeneratore za volumen

Ovi proizvodi nisu samo reklamni trik, već i dobra osnova za dalje stilizovanje kose. Ovakvi proizvodi imaju za cilj zgušnjavanje vlasi što rezultira primetnim povećanjem prirodnog volumena. Sveže oprana kosa najbolje “drži volumen” jer se šamponom ispire prljavština i mast, kao i zagađenja iz životne sredine. Kosa tako postaje netaknuta i lagana. Ovi regeneratori se uglavnom nanose nakon pranja šamponom, ali obavezno uvek pročitajte uputstvo.

Kako dodati volumen kosi: Proverite vremensku prognozu

Da, i ovo ima veze sa volumenom vaše kose. Vreme u velikoj meri utiče na trajnost frizure. U vrućem i suvom vremenu, stilizovana kosa će trajati duže nego kada je to slučaj sa vlažnim vremenom. Kosa upija vlagu iz atmosfere, postajući teža. Pored toga, proizvodi za stilizobanje se rastvaraju u dodiru s vodom i počinju da gube efektivnost. Da biste se borili protiv vremeneskih nepogoda uvek birajte proizvode za stilizovanje sa većim faktorom zaštite od vlage.

Izaberite odgovarajući proizvod za stilizovanje

Prilikom stvaranja volumena, važno je uzeti u obzir da li je vaša kosa retka, srednja ili gusta. Ukoliko imate retku i tanku kosu, trebalo bi da odaberete proizvode sa malom stopom fikascije i sa manje sastojaka za negu. Ovakvom tipu kose je potrebna snaga da je podigne i da održava volumen, a ukoliko je opteretite proizvodima, to neće biti slučaj. Što je gustina kosa veća, možete i pojačavati proizvode za stilizovanje u skladu s tim.

Koristite proizvode na pravilan način

Nije važno samo šta, već i kako koristite proizvode za stilizovanje. Pravilo je vrlo jednostavno: ujednačena primena i umerenost u količini primenjenog proizvoda. Čak i ako stavite vriše proizvoda, to neće dodati volumen kosi, ali će joj dodati masnoću i lepljivost. Nanesite malu količinu proizvoda za stilizovanje, prolazeći kroz kosu češljajućim pokretima rukama i nikako nemojte uzimati pojedinačne pramenove.

Saveti hair stručnjaka za frizuru postojanu ceo dan

Veoma je važno da pratite uputstva za proizvode za stilizovanje i da poznajete strukturu svoje kose kako biste pravilno vodili brigu o njoj.

Beauty Agent Studio/GettyImagesPlus