5 saveta kako da sprečite opadanje kose tokom jeseni i vratite joj gustinu

by | 28 septembra, 2023
kako da sprečite opadanje kose

Sve smo se suočile sa opadanjem kose tokom promene godišnjih doba, naročito kada stignu hladniji dani. Kako da sprečite opadanje kose tokom hladnijih godišnjih doba i kako ja kosa bude gusta pročitajte u tekstu.

Kako da sprečite opadanje kose tokom hladnijih sezona?

Problem gubitka kose je posebno aktuelan tokom jesenje-zimskog perioda. Vazduh hladi i isušuje kožu glave i folikule vlasi čineći je krhkom i podstičući gubitak kose. Ukoliko želite da vaša kosa bude gusta, ispratite ovih nekoliko saveta.

Koristite ovlaživač vazduha

Ako prirodni uslovi u vašem okruženju ne podrazumevaju vlažan i topao vazduh, to može biti problematično i za kosu čineći je suvom i lomljivom. Srećom, možete stvoriti neophodne uslove u vašem domu. Koristite ovlaživač vazduha kako biste umanjili opadanje kose.

Kako da kosa bude gusta: Koristite šampone sa karanfilićem

Šamponi sa karanfilićem temeljno čiste i vlaže kosu i kožu glave. Oni imaju antioksidativna i antigljivična svojstva koja će vam pomoći da učinite da kosa bude gusta i izgleda zdravo.

Vodite računa o svom zdravlju

Izgled naše kose zavisi i od našeg zdravlja. Vitamin D, magnezijum, biotin, cink i gvožđe pozitivno utiču na rast kose i na njen izgled. Dakle, vodite računa da imate zdravu ishranu, da se bavite fizičkom aktivnošću i da unosite dovoljno pomenutih hranljivih materija.

Nosite šešire i kape

Hladnije vreme utiče na našu kosu i neophodno je da je zaštitite. Kosa postaje tanka i lomljiva od hladnoće, pa bi najbolje bilo da se odlučite za šešire koji će zaštiti vašu kosu od uticaja lošeg vremena.

Kako da sprečite opadanje kose: Smanjite stres

Stres ubrzano utiče na naš izgled, a takođe utiče i na kosu. Stalna izloženost stresu doprinosti opadanju kose. Otkrijte uzroke stresa, bavite se sporom i praksama disanja kako biste se oslobodili negativne energije.

Dakle, da bi vaša kosa bila gusta i zdrava, veoma je važno da prvenstveno vodite računa o svom zdravlju. Pored toga, ukoliko se suočavate sa stresnim situacijama, pronađite način da izbacite taj stres iz svog organizma. Potom štitite kosu od hladnijeg uticaja i koristite proizvode koji će pospešivati njen rast.

gpointstudio/GettyImagesPlus