Izbegnite katastrofu: Najbolje šiške za vaš oblik lica

by | 28 septembra, 2023
šiške spram oblika lica

Šiške su gotovo obavezne ove sezone, ali – da bi promena frizure uspela morate odabrati pravi oblik. Evo kako da izaberete šiške spram oblika lica

Sečenje šišaka je važna odluka koja će uticati na vaš izgled vrlo drastično. Odabir pravih šišaka spram oblika lica je važan deo vaše nove frizure, a malo istraživanja nikada ne škodi. Jedna od prednosti šiški je to što tako lepo uokviruju vaše lice, skrivajući sve ono što baš ne želite da ističete: kvadratno lice, jaku bradu, niske oči, visoko čelo, opuštanje podbratka, prve bore na čelu…

Ali, da bi vam šiške stajale dobro morate ih izabrati spram vašeg oblika lica. Mi vam pomažemo u tome.

Šiške spram oblika lica- kako da odaberete pravu frizuru za vas?

Šiške za okrulo lice

Slojevite šiške, stanjene i reckane, koje padaju preko čela do dužine trepavica, a potom se produžavaju sa strane lica do  linije vilice – upravo ovakve šiške su pravi izbor za okruglo lice.

Šiške za ovalno lice

Ako imate ovalno lice, vama je izbor izuzetno olakšan jer možete da nosite skoro svaki stil šišaka. Ipak, stilisti kao savršen izbor za ovalno lice predlažu duže, meke šiške sa strane koje uokviruju lice.

Šiške za srcoliko lice

Klasične, pune šiške preko čela su idealne za žene koje imaju srcoliko lice. Dužina i nije toliko bitna – možete nositi mini šiške, a možete i one koje padaju do obrva, nemojte se plašiti da budete smeli.

Šiške za kvadratno lice

Prigrlite šiške –  zavese. To su šiške razdeljene u sredini, koje padaju sa strane lica. Moraju biti meko sečene kako bi lepo uokviravale lice i umekšavale oštar oblik vašeg lica.

Šiške za nisko čelo

Da, i vi možete nositi šiške! Za nisko čelo, preporučuju se šiške koje počinju bar prst iznad linije rasta kose – izgledaće duže. Tako se stvara iluzija dužeg čela.

 

Valua Vitaly/istock/gettyimagesplus