Jarke ili bež, duge ili kratke? Prošivene jakne se vraćaju!

by | septembar 28, 2023
prošivene jakne za jesen/zimu 2024

Prošivene jakne se na velika vraćaju u sezoni jesen/zima 2024! Evo kakvi modeli su apsolutni hit sezone

Puf jakna, bajkerska jakna, bomber… Sve ove jakne našle svoje mesto na pistama za sezonu jesen/zima 2024. i to sasvim očekivano. Ono što je iznenadilo mnoge jeste povratak prošivenih jakni.

Prošivene jakne su najnoviji trend koji je spreman da uzdrma ustaljene modne šablone. Ovi udobni komadi sa vidljivim štepovima su prijatne kao da nosite mekani, nežni oblak. Pa, opet, iako su ekstremno udobne, dovoljno su šik da dodaju završni dodir vašem jesenjem ili zimskom autfitu. Malo vintage estetike plus praktičnost su ono što garantuje bezvremenski komad odeće.

Prošivene jakne su dovoljno raznovrsne da se mogu nositi tokom cele godine, u zavisnosti od njihovog dizajna. Bez rukava, one su trendi koj odlično izgledaju u neutralnim bojama iznad jarkih bluza i košulja. U jesen i zimu, debela prošivena jakna vam pomaže da prođete kroz hladno vreme izgledajući svetski.

Najbolje prošivene jakne za jesen/zimu 2024

Prošiveni prsluci

Najlakši način da ažurirate trend koji je vladao pre nekoliko decenija jeste da se opredelite za prošiveni prsluk! Nosite ga sa  belim bazičnim majicama u toplijim mesecima ili termo košuljom sa dugim rukavima tokom hladnijeg vremena. Birajte one u krem ili svetlosivoj boji za luksuzni utisak. U svakom slučaju, postižete šik devedesete-su-se-vratile izgled.

Prošivena jakna sa upadljivim dezenom

Ako su nas nešto naučili skorašnji trendovi, a to je da sa dezenima skoro da i nema granica. Štampe i šare dodaju oštrinu i akcentuju izgled, čak i kada imate najneupadljiviji autfit. Zabavan otisak na vašoj prošivenoj jakni dodaće jedinstveni stil vašim jesenjim i zimskim kombinacijama.

Jarke prošivene jakne

Dopaminska moda nas i dalje oduševljava,nariočito stoga što je u stanju da nas razveseli u vreme kada se spremamo za tmurno vreme i kratke dane. Čak i tokom jeseni i zime, dopaminsko oblačenje je lak način da izazovete pozitivna osećanja putem živih, zasićenih tonova. Jakne prošivene jakne je lako uočiti i nositi sa bilo kojom garderobom. Obucite ih preko neutralne odeće da biste dodali šik boje ili se odlučite za intenzivnu nijansu od glave do pete. Koralna, pink, neonski zelena- nema greške sa ovim bojama.

Predimenzionirane prošivene jakne

Predimenzionirano je i dalje prisutan trend. Oversajz prošivena jakna se razlikuje od ostalih jakni jer dodaje dosta volumena, ali i dalje izgleda šik i kao da ima formu. Vodite računa da uklopite sve delove autfita kako bi on izgledao skladno.

Kragne i dugmići kao hit za jesen/zimu 2024.

Prošivene jakne sa obimnim i upadljivim kragnama, skraćenim rukavima ili drugim detaljima su apsolutni hit ove jeseni. Samo budite hrabri i izaberite svoj statement komad.

Dominique Charriau / Stringer, Dia Dipasupil / Staff/GettyImagesplus