Perut se ne može izlečiti u potpunosti

by | 22 januara, 2013

Perut je uzrok mnogih problema kose, što uzrokuje njeno opadanje i iritaciju kože glave. Ukoliko imate perut, pre primene različitih tretmana protiv ovog problema, saznajte nekoliko iznenađujućih činjenica o peruti.

Šta uzrokuje perut?

Većina ljudi veruje da samo suvo vlasište uzrokuje nastanak peruti. No, to nije uvek slučaj. Naime, perut se u najvećem broju slučajeva javlja zbog pojave bezopasnih gljivica na temenu. One se hrane mrtvim ćelijama kože, što dovodi do toga da se koža češće ljušti.

Pranje kose

Za osobe koje imaju perut, dermatolozi uvek preporučuju korišćenje blagog šampona, kako se ne bi uklonila prirodna ulja. No, ako imate puno peruti, ipak bi trebalo da se odlučite za jake šampone. Ne zaboravite da redovno pranje kose ne dopušta gljivicama koje izazivaju perut da se zadržavaju na temenu.

Svrab

Ako vas svrbi teme, ne znači da imate perut. Pojedini hemijski proizvodi mogu izazvati alergijsku reakciju na koži, što dovodi do svraba vlasišta. Dakle, pre upotrebe bilo kakvih kozmetičkih sredstava, konsultujte se s dermatologom jer možda imate upalu kože ili psorijazu.

Peruti se možete osloboditi samo privremeno. Ishrana bogata uljima i trans-mastima samo povećava šanse za dobijanje peruti.

Izvor: Ljepota

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.