Veliki povratak plavuša

by | 27 aprila, 2011

Nakon relativno kratke dominacije riđih osvajačica, na scenu se vraćaju plavuše medenih i ledenih pramenova neopterećene izrastkom!

U skladu s američkom izrekom ‘kad ti život servira limun, napravi limunadu’, holiudske zvezde doskočile su stalnoj borbi s izrastkom pa su od njega napravile trend! Predvođene ‘kameleonkama’ stila poput Dru Berimor i Sare Džesike Parker, njihove mlađe kolegice, glumica Džesika Bil i američki top-model Erin Voson pridružile su se tzv. „ombré“ stilu bojenja kose.

Tajna ombré koloracije leži u spepenastom nijansiranju boje koja je na temenu tamnija, a prema sredini postaje svetlija da bi na samim vrhovima bila potpuno plava. Naziv nema veze sa španskom imenicom hombre, nego je reč o francuskom pridevu za ‘senčanje’ tkanina od svetle prema tamnoj boji, koju su preuzeli frizeri za nijansiranje tonova. Ovaj stil ‘farbanja’ ne pristaje samo plavušama nego i brinetama (čak i crnkama), s tim da njihovi pramenovi i vrhovi kose gradiraju prema osunčanim zlaćano-medenim ili toplim smeđim nijansama.

I dok će neke među nama oberučke prihvatiti oslobađajući stil farbanja, drugima će i dalje biti nezamislivo pojavljivanje s izdajničkim izrastkom, tim više što ovakav ‘ručni rad’ zahteva veliku veštinu frizera i još veću strpljivost klijenta jer traje tri-četiri sata.

Zahvaljujući inovativnim bojama za kosu u kućnoj radinosti poslednjih se godina ne gušimo u neprijatnim isparavanjima amonijaka. Stotinak godina nakon što je osnivač L’Oréala Eugène Šuler  „smućkao“ prvu modernu boju za kosu, njegov ‘salonski’ brend lansirao je prvu profesionalnu boju bez amonijaka, L’Oréal Professionnel Inoa, koja je nedavno proslavila prvi rođendan. Tajna je u naprednoj tehnologiji ‘pametne’ trajne boje koja umesto amonijaka koristi sastav bogat negujućim uljima.

 Najnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.