Zastarele tehnike farbanja kose: Evo šta će biti demode tokom 2023. godine

by | 6 septembra, 2022
Zastarele tehnike farbanja kose

Ovo su zastarele tehnike farbanja kose koje hair stilisti predviđaju da će biti nepoželjne tokom naredne godine.

Svet lepote i mode je promenljiv, pa tako čak i najomiljenije nijanse i tehnike bojenja postaju zastarele.  Svake godine se lista antitrendova bojenja dopunjuje novim, pa je stoga savet da proverite ovu listu, pre nego što se odlučite za transformaciju frizure. U nastavku pogledajte našu listu glavnih kandidata za odlazak sa trendovske agende frizura 2023.

Zastarele tehnike farbanja kose

Intenzivno bojenje boje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kylie Jenner (@kingkyliedailyz)

U pitanju su intenzivno svetle, neprirodne nijanse.  Naravno, neko će nastaviti da bira ovu opciju bojenja, ali će najverovatnije ostati popularna za veoma mali krug ljudi.

Bojenje u ultrasvetle boje zahteva puno odgovornosti i vremena, zbog čega je važna redovna poseta frizeru. S tim u vezi, svetle boje će naredne godine biti jednokratne, u stilu: „probajte nešto novo, a zatim zaboravite na to.“

Zastarele tehnike fabranja kose- Kompleksno svetljenje

Ovde, pre svega, mislimo na posvetljavanje kose tehnikama koje podrazumevaju veoma dug boravak u salonu – 5-8 sati. Devojke koje su preferirale bojenje u složenim tehnikama prikloniće se jednostavnijim rešenjima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kesha (@iiswhoiis)


Takve aktuelne boje sa karakterističnim imenima – shatush, balaiage, ombre – ostaće u svetlim verzijama. Ako je kosa u početku tamna, biće dovoljno da napravite nekoliko svetlih pramenova približne, smeđe ili zlatne nijanse. Ako je kosa prirodno svetla, konturisanje će pomoći da se kosa malo osveži – i tododavanjem nekoliko svetlih pramenova u blizini lica.

Saveti eksperata: Kako ukloniti jarku farbu za kosu?

Zastarele tehnike farbanja kose- Bojenje u ultratamne tonove

Bojenje u tamnu, plavocrnu boju, posebno ako kosa u prirodno nije tamna, postaće posebno demode, jer ne deluje prirodno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicki Minaj (@jontizzlee)


Svakako je moguće promeniti look farbanjem u tamnu boju, ali ne drastičnim prebacivanjem na nekoliko nivoa tonova tamniju. Ako je kosa svetlosmeđa, možete ići u kafene nijanse sa zanimljivim podtonom.

Na primer, prirodne nijanse sa sjajem u pepeljastim, sedefastim ili bisernim verzijama su moderno rešenje za ljubitelje hladnih tonova. Smeđe nijanse sa bakarnim, zlatnim ili drvenastim prelivom dobar su potez za ljubitelje toplih nijansi.

Generalno, tehnologije bojenja se intenzivno razvijaju. Tehnike koje zahtevaju mnogo vremena i novca su stvar prošlosti. Bojenje postaje relevantno, što vam omogućava da brzo postignete složenu, duboku i bogatu boju. Trend su tehnike koje daju idealan rezultat, bez mnogo sati i višestepenih procedura.

Lepota i zdravljeDimitrios Kambouris / Staff via Getty Entertainment

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.