Vilinski boho talasi su najženstvenija frizura sezone, a evo kako se prave

by | maj 19, 2024
frizura boho talasi

Ako treba da izaberete jedan trend koji će vladati leta 2024. onda je to, nesumljivo, boho šik. A uz njega neverovatno moćno izgledaju boho talasi

Možda je ovo trebalo da pretpostavimo čim smo čuli koja je tema Met Gale. Ali, ako čak i nismo bile sigurne, nakon održavanja naj događaja sezone sasvim je jasno: svaka referenca na bajke kada su makeup i kosa u pitanju dobro je došla. Eteričan, bajkovit izgled je na ceni, a uz njega idu i takve frizure. Opušteni, nežni i ženstveni – boho talasi.

Dugu, talasastu kosu nosile su bezbrojne zvezde na crvenom tepihu Met Gale. Da li su izabrale završni dodir visokog sjaja ili eterični odsaj nalik oblaku, manje je važno. Ova boho frizura je defintivno pobednik sezone u najavi.

Članak se nastavlja posle reklama

Boho frizura je osvojila Holivud

Priča o nestašnim, nežnim talasima počela je na nedeljama mode. Na Chloe revije donele su je Zoe Saldana i Sienna Miller. A onda je došla Met Gala i ovaj izgled su usvojile i Kendall Jenner, Dove Cameron.

Članak se nastavlja posle reklama

U međuvremenu, Jesica Bill se odlučila za nepravilniju teksturu sa svojim romantičnim, naboranim talasima, a Elle  Fanning je pokazala da vilinski talasi nisu rezervisani za ekstremne dužine kose – njen bob se pokazao kao savršeno platno za pravljenje boho lokni.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako se postižu boho talasi?

Poznati frizer Klejton Hokins potpisuje izgled Maddie Zegler. Za postizanje boho talasa on koristi okruglu peglu za kosu (figaro) i sredstva za učvršćivanje. Evo njegovog uputstva za postizanje eterične frizure.

  1. Operite kosu, nanesite sredstvo za zaštitu od toplote i sprej za volumen
  2. Dobro osušite kosu i raščešljajte je
  3. tanke pramenove, ne deblje od centimetra namotavajte na figaro
  4. čim završite kovržanje kose istegnite pramen – tako se dobija taj specifični izgled talasa
  5. kada završite sa oblikovanjem lokni, naprskajte kosu lakom, ali sve vreme izdižite kosu kako bi se on pravilno rasporedio

Članak se nastavlja posle reklama
AliahAnderson, JamieMcCarthy/GettyImages