Da li je cipal frizura novi bob? Polako osvaja svet

by | maj 29, 2024
Da li je cipal frizura novi bob? Polako osvaja svet

Svestrana frizura koja daje volumen i koja polako osvaja srca dama širom sveta. U pitanju je cipal frizura koja će ovog leta biti među najtraženijim u frizerskim salonima. 

Umorni ste od uobičajene bob frizure? Da li želite da imate novu frizuru ove letnje sezone i da iznenadite svojim novim izgledom? Razmislite o cipalu. Jedna je od najtraženijih frizura trenutno. Klasični bob je izgubio svoju krunu ovog proleća-leta 2024. Smenile su ga buntovničke, ležernije frizure, pune svežine i prirodnosti: cipal. A ove sezone biće aktuelne 3 verzije cipal frizure.

Šta je cipal frizura?

Članak se nastavlja posle reklama

Cipal podseća na grunge stil iz 80-ih koji je postao supertrend. U osnovi ga karakteriše kombinovanje dva reza u jednom: duže pozadi i sa neurednim slojevima, dok su prednji i bočni kraći i uredniji. Dakle, reč je o trendi frizuri koju, bilo u najsuptilnijoj ili najradikalnijoj verziji, karakteriše upravo igranje kontrasta između kratkih i dugih preseka. Pored toga, u mnogim prilikama uključuje duge, ravne ili asimetrične šiške, kako bi uokvirile lice i dale mu dodatnu dinamiku.

Kome najbolje stoji?

Kada birate frizuru, važno je uzeti u obzir nekoliko aspekata, od oblika lica, preko teksture kose, do ličnog stila. Imajući ovo na umu, saznajte da li je cipal odgobarajuća frizura za vas:

Članak se nastavlja posle reklama

Prema obliku lica: Cipal se može prilagoditi svakom obliku lica, ali je idealan za ovalna i ugaona. U rukama profesionalca, to je jedan od onih idealnih rezova za oplemenjivanje okruglog lica.

Prema ličnom stilu: Cipal je kameleonski, ali istina je da je stvoren za ljude koji vole najsmelije frizure (i retro estetiku, zašto ne). Preporučuje se onim damam koji „žele moderniji ili čak alternativniji stil“.

Članak se nastavlja posle reklama

Prema tipu kose: Cipal se možemo prilagoditi različitim tipovima kose, važno je da se kosa obradi u trenutku šišanja. Savršen je za kovrdžavu kosu. Ako imate gustu kosu, ona daje strukturu, čineći je veoma laskavom. To ne znači da nije idealan za finu kosu, jer se može prilagoditi da obezbedi volumen i lepršavost.

3 verzije cipala koje su u trendu 2024.

Cipal je mnogo raznovrsniji nego što možete zamisliti i nudi alternative za kratke frizure, pa čak i za ljubitelje dugih frizura. Međutim, od svih njih postoje ovog leta vladaće sledeća 3 stila:

Članak se nastavlja posle reklama

Step mullet

Definitivno podseća na orijentalne retro frizure. Step cipal je varijacija cipala, ali sa drastičnijim skokovima u razlici između dugih i kratkih rezova.

Članak se nastavlja posle reklama

Shullet

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Kaia (@kaiagerber)

Fuzija između čupave frizure i cipala dala je povod za hibrid sa ujednačenijim i manje izraženim dužinama. Skokovi i razlike između duge i kratke zone su suptilniji.

Mixie

Članak se nastavlja posle reklama

Ljubitelji piksi frizure ovde imaju svoju najhladniju i najležerniju verziju: miksi, kombinaciju tipične kratke frizure, sa cipalom.

microgen/gettyimages.com