Frizura uz dioptrijske naočare: Izaberite onu uz koju ćete izgledati fenomenalno!

by | septembar 11, 2022
frizura uz dioptrijske naočare

Izgledati elegantno i moderno dok nosite naočari nije uvek lak zadatak. Ali, ako izaberete pravu frizuru uz dioptrijske naočare – možete postići efekat jači od makeupa!

Obično se frizura ili naočare biraju prema obliku lica, a ovde je važno ne zaboraviti na brojne šare. Savremeni trendovi vam omogućavaju da mešate oblike, igrajući na kontrastu ili, obrnuto, naglašavajući geometriju lica.

Vlasnici izraženih ugaonih i šiljatih crta lica pogodni su za geometrijske oblike naočara i frizure. Mekše crte zahtevaju zaobljene oblike u predelu lica – bilo da se radi o okviru ili ošišanim kovrdžama.

Članak se nastavlja posle reklama

Što se tiče univerzalnih opcija za kombinovanje frizura i naočara, onda postoji nešto što treba pogledati. Analiziramo najpopularnije opcije zajedno sa stilistom-tvorkom slika, modnim stilistom Valerijom Leontjevom.

 

Kakva frizura dobro stoji uz dioptrijske naočare?

 

Članak se nastavlja posle reklama

Piksi

Ova kratka frizura otvara lice, pa samim tim daje mogućnost da naočare postanu aksesoar, da njime promenite ili istaknete određene crte lica. Piksi je posebno pogodan za žene sa izduženim ili ovalnim licem, sa izraženim jagodicama i oštrom bradom, kao i sa licem u obliku srca.

Uz piksi bi bilo dobro birati naočare koje imaju svetao ili masivan ram,  ukoliko želite da ih istaknete i date im centralnu poziciju na licu. Ako više volite sofisticiran izgled, birajte naočare sa tankim metalnim ramom u boji plemenitih metala.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели (@iamlauratreze)

 

Članak se nastavlja posle reklama

Tomboy

Ovo je izgled za hrabre, samouverene žene ili pritajene buntovnice. Dečačke i asimetrične frizure stvaraju kontrast licu sa naočarima i ističu oči, a uz njih odlično idu okrugli ili blago izduženi ramovi. Ipak, ovde postoji jedna caka: tomboy zahteva ovalan oblik lica. Sa ovalom koji se smatra najsavršenijim oblikom lica, možete da birate bilo koju kratku frizuru.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Baffert Saranana (@psjb_diffusion)

Članak se nastavlja posle reklama

 

Bob frizure sa šiškama

Idealne su za kombinovanje sa ovalnim oblikom naočara i super stoje vlasnicama četvrtastog lica. Kako ćete kasnije oblikovati ovzu frizuru sasvim je na vama: možete dodavati volumen, kovrdžati pramenove, istaći jedno ili oba uha.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Lob

Slojevite frizure mogu dati odvažan izgled kada su upareni sa oštrim, ugaonim ili mačjim naočarima. Ukoliko ima bogat volumen pri korenu, ovako stilizovana kosa izgleda prirodno i pomalo nemarno.

Ako više volite ravne varijante, onda će mokro stilizovanje u stilu devedesetih pružiti mogućnost da potpuno istaknete crte lica i vaš novi aksesoar. Dobro je podržati je okruglim naočarima, dok će providni okvir imati izrazito upečatljiv efekat.

Članak se nastavlja posle reklama

Takve frizure izgledaju posebno dobro kod devojaka sa mekim i blagim crtama lica. U zavisnosti od stila koji odaberete, ovakva frizura je pogodna i za one sa okruglim i za one sa ovalnim licem.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Olhar De Prata (@olhardeprata)

 

Članak se nastavlja posle reklama

Frizure u stilu 70-ih

Trendovi poslednjih godina neretko su utemeljeni na retro stilu. Za one koji prate trendove i ne plaše se eksperimentisanja, preporuka je da obrate pažnju na frizure u stilu 70-ih. Duga kosa, pa čak i šiške sa velikim masivnim naočarima otvoriće lice i učiniti ga svetlim i pristupačnim.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ARU eyewear®️ (@arueyewear)

 

Cesson

Cesson, kod nas poznatiji kao „šerpa“ je još jedna vrsta frizure koja je bila popularna u pre dosta decenija. Izgleda sjajno na devojkama sa ovalnim licem, sofisticiranim ili neupadljivim crtama. Istovremeno, zahvaljujući ovoj frizuri, možete korigovati izduženi oval i na taj način sakriti visoko čelo.

Ova frizura dobro ide uz okrugle naočare pravilnog oblika, posebno ako je okvir obojen. Takav autfit će izgledati veoma zanimljivo i definitivno će privući svu pažnju na vas.

 

Kosi paž/mokri bob

Još jedan retro stil: on uranja u estetiku 90-ih. Odličan je u kombinaciji sa izduženim naočarima. Ovu frizuru ne samo da je lako održavati svakodnevno, već se može naglasiti i ako je učinite razbarušenom. Tada postižete dozu bezobrazluka i seksualnosti, a u kombinaciji sa tamnim naočarima daje oštrinu izgledu.

Frizura će pristajati klasičnom, simetričnom obliku lica, ali će u slučaju mokrog stajlinga najuspešnije biti naglašene dramatičnije, uglaste crte i naglašene jagodice.

nastco/gettyimagesplus