Tri dezena koja će vladati tokom jeseni 2022: uklopite ih u svoj stil!

by | 11 septembra, 2022
najpopularniji dezeni za jesen 2022

Da biste se oblačili moderno, važno je i da pratite instrukcije stilista kada su u pitanju dezeni i printovi. Ovo su najpopularniji dezeni za jesen 2022!

U bilo kojoj sezoni postoji nekoliko osnovnih dezena koji služe da diverzifikuju i ožive vaše modne kombinacije.

 

Najpopularniji dezeni za jesen 2022.

 

mogu se podeliti u tri grupe:

 

Geometrijski print

 

Dizajneri ove godine baš vole matematičke obrasce:  oštri uglovi, meki krugovi i ovali, ravne i zakrivljene linije već nekoliko sezona ne izlaze iz mode.

Prugasti print i dalje je na modnim pistama sveta. U jesen će biti posebno traženi na odelima, haljinama, jaknama, ali i dodacima – čarapama, hulahopkama…

Kvadratne mreže, kao i printovi u kojima se seku uske i deblje, svetlije i tanje linije, veoma su popularni ove jeseni. Isto važi i za zupčanik – pseći zub ili niz malih spojenih trouglova – kako god ga vi zvali.

Slobodno posegnite i za rombovima. Najrelevantniji su crno-beli rombovi, posebno u gornjem delu garderobe.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели ℕoemí (@mimi_blog)

 

Cvetni dezeni

 

Cvetni uzorak, od malih pupoljaka do ogromnih rascvetanih cvetova, koristi se na najrazličitijim odevnim predmetima. Njegova popularnost je u porastu. U narednoj jeseni cveće će postati realnije: grafitne opcije ustupaju mesto živahnijim i prirodnijim, kao da cvetaju pravo na tkanini. Biće popularne i jasne i blago zadimljene, zamućene slike.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Momkidsfashion (@momkids__fashion)

 

Animal print

 

Obrasci koji imitiraju kožu pitona, leoparda, tigra, zebre već dugo ukrašavaju garderobu strastvenih modnih ljubitelja, jer izgledaju veoma impresivno i privlačno. U novoj jesenjoj sezoni, posebnost će davati poseban naćin kombinovanja životinjskih printova.  Na primer, posebno će biti interesantni komadi sa tigrastim dezenom, ali u crno beloj boji ili kombinacija zmijske kože i krzna.

Takođe, posebna pažnja ove sezone je prikovana za kožu leoparda.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Bandolera store (@bandolera_hr_zagreb)

 

Kako nositi  najpopularnije dezene da biste bili u trendu?

 

Postoji nekoliko glavnih načina:

Ceo autfit: dezen treba da zauzima centralnu poziciju. To ne znači da i haljina i kaput i čizme moraju biti u istom dezenu, dovoljno je da to budu haljina ili kaput – sva pažnja posmatrača će ostati na njima.

Blok print: podrazumeva kombinaciju jednobojnih i dezeniranih komada. Ovo je odlična ideja za one koji ne vole da privlače pažnju ili vole nešto skromnije kombinacije.

Naglasak na dezenu – moderan deze se koristi samo za akecentovanje i on se nalazi na dodacima cipelama, torbama, šalovima, rukavicama.

 

Da li se dezeni mogu međusobno kombinovati?

 

Ovo  je najteža opcija, koja podrazumeva kombinaciju različitih otisaka. Teško je zamisliti, ali svi moderni i popularni otisci u novoj jesenjoj sezoni mogu se kombinovati i povezati jedni sa drugima. Glavna stvar je da to uradite kompetentno i sa ukusom.

Evo osnovnih pravila i uputstava.

1. Ako su stvari sa istim printom, koristite šare različitih veličina. Istovremeno, neka centralni komad ima najveći uzorak printa.

2. Različiti geometrijski otisci su savršeni za međusobno kombinovanje.  Štaviše, harmonično izgleda ne samo kombinacija kvadrata i pruga, rombova i kružića, već i kombinacija asimetričnog rasporeda uzorka.

3. Cvetni otisci se retko poklapaju jedni sa drugima, ali ih možete kombinovati sa geometrijskim uzorcima.

4. Kombinacija geometrije i životinjskog printa čini vaš izgled modernim, ali morate biti oprezni:  važno je pažljivo odabrati boju i veličinu slike kako bi slika bila harmonična.

5. Kada kombinujete životinjske i cvetne printove, pokušajte da animalistički uzorak bude mali tako da postane neka vrsta pozadine za cveće. Tako neće biti viška nijansi, šara i oblika i dobićete moderan izgled.

Najvažniji modni trendovi za jesen 2022 – spremite se na vreme!

 

Guasor/Gettyimagesplus