Frizure Francuskinja: 4 stila za ženstveni prolećni izgled

by | 2 aprila, 2023
Frizure Francuskinja

Francuska je mesto gde se rađaju svetski trendovi u oblasti lepote, pa nije ni čudo da svi želimo da iskopiramo sofisticirane frizure Francuskinja.

Francuski stil je jedinstven i prepoznatljiv u celom svetu. Ako želite da se osećate kao šarmantna i elegantna Parižanka, najbolje je da počnete sa frizurom i stajlingom, jer Francuskinje nisu poznate samo po svom besprekornom ukusu u odeći, već i po jedinstvenom stilu u svemu što je vezano za frizure. Otrivamo vam četiri najlepše frizure za svaki dan.

Frizure Francuskinja: 4 stila za ženstveni prolećni izgled

Bob

Elegantna ešarpa sa kratkim ili dugim šiškama je autentična francuska frizura. Posebno popularnom ju je učinila Coco Chanel još dvedesetih godina prošlog veka. Tada su na njenim revijama počeli da se pojavljuju modeli sa kratkim frizurama.

Zahvaljujući njima, Francuskinje su uspele da ravnopravnost sa muškarcima dignu na još viši nivo. I dan-danas, bob je vrlo popularan i povezuje se francuskom kultorom.

Frizure Francuskinja: Piksi

Još jedna popularna francuska frizura, koja se odlikuje kratkim pramenovima i volumenom kose na vrhu glave. Piksi je omiljena frizura francuske glumice Audrey Tautou i mnogih drugih poznatih Francuskinja. Ova frizura ne samo da savršeno prenosi francuski stil, već je i jedna od najpraktičnijih trendi frizura.

Kratke lokne se lako stilizuju i uopšte ne ometaju vaš svakodnevni život. Idealna je opcija za one koji ne vole da provode mnogo vremena oko stilizovanja kose.

Zavesa-šiške

Francuskinje su velike ljubiteljke šiški, posebno zavesa-šipki. Vrlo su pogodne ne samo za kratku kosu, već i za dugu. Sa njom ćete se sigurno osećati kao prava Francuskinja koja je pošla po kroasan i baget za doručak.

Ova frizura svoju popularnost duguje glumici Brigitte Bardot, zbog koje je postala tako popularna i pravi modni hit ne samo u Francuskoj, već i širom sveta.

Francuske pletenice

Ako ne želite da pravite drastične promene na kosi i skraćujete je, ova frizura bi mogla biti pun pogodak za vas. Francuske pletenice imaju mnogo varijacija, a obrnuta francuska pletenica će izgledati posebno impresivno.

Njena posebnost leži u neobičnom pletenju „obrnuto“ za koje će vam biti potrebno malo strpljenja ali rezultat je krajnje impresivan i vrlo stilski.

 

Miljana MomirovićJug/GettyImagesPlus, angel_nt/GettyImagesPlus, Kiuikson/GettyImagesPlus