Piksi je ponovo u trendu! Šest frizura za kratku kosu

by | januar 18, 2021
frizura za kratku kosu

Ako se pitate koja je to popularna frizura za kratku kosu, u 2021. godini na snazi je zapovest: što kraće to bolje. U punom zamahu na scenu se vraća piksi frizura i to u svim mogućim izdanjima. Ukoliko vam piksi nije drag, tu je tradicionalna dečačka frizura sa dubokim razdeljkom.

Stilistima ( a i nama) su ove frizure zapale za oko, a među njima prednjači piksi  – u različitim formama!

Promena frizure uzbudljiva je avantura, posebno ukoliko je drastična. Ako i vi razmišljate o takvom koraku i potpunoj, ili delimičnoj, transformaciji sopstvenog imidža, na pravom ste mestu!

Ukoliko već imate kratku kosu, ali vam je neophodno „osveženje“, zahvaljujući našim predlozima, inspiracije vam sasvim sigurno neće nedostajati. (Pročitajte i: Trend za 2021: Frizure bez kojih nećete moći u novoj godini)

Prednosti kratke kose

Kratka kosa podmlađuje. Verovatno se primetile da poznate žene, kako povećavaju broj godina u ličnoj karti, tako skraćuju kosu. Eksperti potvrđuju da kratka kosa ima efekat nehirurškog liftinga.

Prednost broj 2: kratka kosa ne zahteva puno posla i česte posete fizeru. Kada je redovno šišate i kada taj posao radi neko zaista dobar, kratka kosa je laka za održavanje. Oslobodiće vas napornog feniranja i stilizovanja.

Koja je frizura za kratku kosu u trendu?

Pobedu definitivo odnosi popularni piksi, i to u svim svojim varijantama. Evo predloga koje frizeri izdvajaju kao dobitne kombinacije ove godine. (Pročitajte i: Lepršava kosa ponovo u modi – feathered je trend u 2021)

Kovrdžavi piksi

Piksi rez dolazi u različitim varijantama. No, neosporivo je da je u kovrždavoj posebno šik i seksi, zbog čega verujemo da će mu mnogi pružiti šansu.

Unknown Object

Piksi sklonjen sa lica

Slobodno oblikujte i sklonite piksi „kroj“ s lica. Efekat vetra u kosi donosi potpuni zaokret, a i zaista nema šta da krijete. Vreme je da pokažete svetu lice!

Unknown Object

Piksi sa nejednakim šiškama

Nejednake šiške i paperjasti krajevi na vratu donose inovativni piksi koncept. Bravo za Balmain! On očigledno dobro zna kako da budete drugačiji od drugih.

Unknown Object

Što kraće, to bolje!

Očigledno je da će pomenuta parola važiti tokom cele 2021. Izuzetno krata, dečačka frizura sasvim sigurno neće proći nezapaženo. Samo, za nju će vam trebati i izvesna doza hrabrosti.

Unknown Object

Duboki razdeljak + prirodna tekstura

To je osnovna formula ovog stila i te kako praktičnog i lakog za oblikovanje, a opet tako slatkog. Bočne šiške svakako će doprineti šarmantnosti.

Unknown Object

Savremene dečačke frizure

Ovaj look, kao stvoren za ljubitelje malo dužih formi, slobodno možemo tako okarakterisati. Duboki razdeljak i neravni krajevi pružaju ovom klasičnom i otmenom stilu trendi pečat. (Pročitajte i: Novi trend za 2021: Ovu boju kose će svi nositi! )

Unknown Object

lepotaizdravlje.rsa-wrangler/iStock/Getty via Guliver