Frizure koje daju volumen: Biće u trendu 2024

by | 3 decembra, 2023
Frizure koje daju volumen: Biće u trendu 2024; žena sa idealnom frizurom za tanku kosu

Da li je moguće poboljšati izgled tanke, retke kose? Da, sa frizurama koje daju volumen. Koje su to frizure koje daju volumen i koje će biti u trendu naredne godine.

Traženje moderne frizure je izuzetno teško kada imate tanku, ravnu kosu. A stilovi koji izgledaju divno na gustoj, obimnoj kosi mogu izgubiti svu svoju privlačnost kada imate tanku kosu. U ovim slučajevima, najbolje je odlučiti se za frizure koje daju volumen.

Trendi frizure koje daju volumen

Uopšteno govoreći, kratke frizure su one koje omogućavaju veći volumen, jer su teksturirane bolje od dugih. U stvarnosti, svaka frizura koja nije preterano dugačka može dobro da ide uz ravnu, retku kosu. Jer je ta dužina ono što opterećuje kosu i smanjuje njen volumen.

Ako je u pitanju dužinao tik iznad grudi, treba napraviti slojeve u donjem srednjem delu kose, jer se sa njima može postići veći volumen. I treba zapamtiti da ako je kosa jako tanka, ne treba preterivati sa stepenastim šišanjem jer se može postići suprotan efekat od onog koji želimo, a to je povećanje volumena.

Kako dati volumen tankoj kosi

Sa ovim frizurama koje daju volumen i uz pomoć spreja za teksturu moći ćete da izgledate sjajno svakodnevno. Za dodavanje volumena tankoj kosi, najvažnije je da koristite određeni proizvod koji će kosi dati veću gustinu i određenu debljinu. Često se dešava da žene preteraju s korišćenjem kozmetičkih proizvoda za povećanje volumena. Na taj način opterećuju kosu koja postaje teža i spljoštena.

Kada sušite kosu naopačke (spustite glavu i pustite da kosa slobodno pada), pustite je da se ohladi u ovom položaju tako da se koreni podignu. Da biste to uradili, možete sačekati nekoliko sekundi da se kosa ohladi ili pustiti hladan vazduh na fenu. Zatim nanesite malo laka za kosu ili spreja za teksturu na kosu, držeći je naopako sve vreme. Pustite da se osuši nekoliko sekundi pre nego što podignete glavu. Dobićete neverovatan dodatni volumen koji će potrajati.

Idealne frizure za tanku kosu

Talasi iznad ključne kosti

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Cate Blanchett (@cateblanchett_officiall)

Ključna kost može da odigra bitnu ulogu kada je u pitanju dobijanje na volumenu. Frizura koja doseže tik iznad ključne kosti, isečena pod uglom i blago zatulpljena daće volumen tankoj kosi.

Mikrobob

To je kraća verzija klasičnog boba čija dužina pada ispod ušne resice i iznad brade. Naročito ako je ošišate ravno, dobićete dodatni volumen.

Pixie

Kada je u pitanju sakrivanje tanke kose, najbolja opcija je frizura u stilu piksi, u kojem se dužina zadržava na vrhu glave, a bočne i zadnja strana se skraćuju. Pored toga, možete se igrati sa teksturom u najdužem delu da biste dobili još više volumena.

Bob

Bob je jedna od idealnih frizura za finu i ne baš gustu kosu, jer ima savršenu dužinu za povećanje volumena. Sa ujednačenim vrhovima, volumen će se povećati jer će dati veću debljinu vrhovima kose.

Duga midi

Sa srednjom dužinom kose, najbolji način da se izbegne završni sloj bez volumena je nanošenje slojeva od srednje dužine do krajeva. Samo ne treba preterivati da se ne bi dobio suprotan efekat!

EdwardDerule/gettyimages.com