Hush cut: Tiha frizura za kratku kosu će biti br. 1 ove jeseni!

by | 15 septembra, 2023
hush cut, tiha frizra, kratka kosa

Ako ste pročitali ijedan vodič za najmodernije jesenje frizure, onda ste sigurno videli izraz hush cut. Ova “tiha” frizura, očekuju stilisti, biće najveći hit sezone, a mi otkrivamo zbog čega

Novoj trendi frizuri čak je i ime kul. Verovatno ste več čuli za hush cut jer ovaj hešteg skupio je na brzinu preko 80 miliona pregleda na Tik Toku.

Šta je hush cut odnosno tiha frizura?

Tiha frizura ili hush cut je upravo ona frizura koju  su nedavno pokazale Jenna Ortega i Taylor Hill.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Taylor Hill (@taylor_hill)

Tiha frizura je moderna i svestrana frizura koja ima za cilj postizanje ravnoteže između dužine i stila. Ovo je prvenstveno korejski trend kose koji je vrlo brzo osvojio ceo zapadni svet.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Taylor Hill (@taylor_hill)

Podrazumeva kratku ili kosu srednje dužine, ošišanu slojevitu, sa tankim šiškama. Slojevi su formirani tako da uokviruju lice i daju razigranost pojavi. Najveći volumen kose je pri temenu, a stanjuje je prema krajevima.

Kome dobro stoji tiha frizura?

Hush cut je svestran stil koji može da funkcioniše uz različite strukture kose i razne oblike lica. Stvar je u tome da nađete dobrog frizera, jer on treba da slojeve tihe frizure prilagodi vašim individualnim crtama. Iako je prvenstveno namenjena za kratku i srednje dugu kosu, hush cut može da se radi na svim dužinama do ramena.

Da li je hush cut primenjiv na svim strukturama i tipovima kose?

Iako sam oblik lica nije prepreka, tihu frizuru trebalo bi da izbegavate ako imate proređenu ili jako tanku kosu. Takođe, hush cut baš i nije trend koji bi trebalo da slede kovrdžave dame. Nije nemoguće, kažu stilisti, ali je nadasve zahtevno. Pre svega, podrazumevaće redovno stilizovanje.

Koliko je teško održavati ovu frizuru?

Činjenica je: ova frizura ipak zahteva malo veštine u stilizovanju i po koji dobar proizvod. Ako vam je kosa blago talasasta, imate sreće – vama treba najmanje truda da biste postigli pun utisak. Najteže će biti onima sa krajnje ravnom kosom, jer će svaki sloj kose zahtevati rad.

Ali, za ovakvu frizuru, vredi.

okskukuruza, Maxsim Fasenko, Daniel Zuchnik / Stringer/GettyImages