Najbolje frizure za retku kosu: Šišanjem do dodatnog volumena

by | novembar 10, 2022
najbolje frizure za retku kosu

Ako želite da svojim beživotnim pramenovima date efekat gustine, ošišajte se na pravi način. Ovo su najbolje frizure za retku kosu

Reklame za šampone koje se puštaju na TV-u naučile su nas da bujnu, gustu i sjajnu kosu smatramo normom. Sve bi bilo u redu da više od 25 odsto devojaka na svetu nema tanku, retku i lomljivu kosu. Uzroci problema svode se uglavnom na genetske faktore, ali doprinosi i način života. Preterano feniranje, često ravnanje, farbanje, loše održavanje, agresivni tretmani lepote – sve to nikako ne pomaže. Nakon 55 godine, čak svaka druga žena ima retku kosu.

 

Osobine retke kose

Vlasi su relativno slabe, jer su uglavnom tanke i morate pažljivo rukovati kosom. Trebalo bi da obratite pažnju na ishranu, da pojačate vitamine, zdrave masti i proteine. Posvetite se nezi kose, izbegavajte agresivne trezmane, kao i kozmetiku na bazi silikona.

 

Koje frizure su pogodne za retku kosu?

Za tanku i retku kosu, bolje je izabrati kratke i srednje frizure. One stvaraju vizuelni volumen. Stilisti preporučuju izbor slojevitih, stepenastih frizura. Na primer: zaobljena silueta, isticanje, kaskadna tehnika, igranje bojom, raščupana asimetrija, čak i rezovi šiški. Pređimo na primere.

 

Najbolje  frizure za retku kosu: 5 trendi izgleda

 

Piksi sa šiškama

Ako se odlučite za piksi sa dugim šiškama, onda je sve što je potrebno nakon svakog šamponiranja da osušite kosu fenom i stilizujete tek nekoliko pramenova oko lica. Možete dodatno naglasiti lepotu piksi frizure atraktivnim bojenjem. Da biste to uradili, samo treba da osvetlite vrh vlasi i potamnite korenje.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Haare Mit Stil (@haaremitstil)

 

Garson

Ova dečačka frizura ne zahteva nikakvo stilizovanje, a prikriva sve tragove retke i tanke kose. Jedino što vam treba je hrabrost da ponesete smelo kratku kosu. Nema čak ni stilizovanja, samo redovno šišanje .

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Rafael Escuder Estilistes (@rafaelescuderestilistes)

 

Stepenaste frizure sa šiškama

Slojeviti pramenovi vam omogućavaju da zadržite volumen i napravite zanimljivu teksturu. Šiške u ovom slučaju stvaraju dodatni sjaj, zbog čega izgledate mnogo manje strogo. Visokokvalitetno farbanje od strane profesionalnog stiliste vizuelno će podići kosu i stvoriti naglašen efekat guste kose.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Salon Gracia (@hairbygracia)

 

Lob

U izduženoj verziji boba, vrhovi sežu otprilike do ključnih kostiju, međutim, na temenu kosa može da bude bitno kraća. Volumen se postiže upravo kratkim potiljačnim pramenovima koji se uzdižu i postavljaju najvišu tačku frizure. Posebno elegantno izgleda ako ga stilizujete nemarno ili razbarušeno.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Lemel Hair Boutique (@lemelshairboutique)

 

Asimetrična frizura

Asimetrična frizura za tanku kosu, koja daje volumen, idealna za devojke sa problematičnom kosom. U tekućoj sezoni, inače, u trendu su frizure sa bočnim razdjeljkom.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Luz Marina Quintero Arenas (@hair_by_luz_mary)

 

danielkrol/gettyimagesplus